δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας

Το τελευταίο αντίο είπαν την Κυριακή 30 Ιουνίου συγγενείς και φίλοι στον Μανώλη Κόκκινο. Εργαζόταν επί σειρά ετών στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας.

Με το σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...», την Τετάρτη 19 Ιουνίου το απόγευμα στην Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, ξεκίνησε η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2024 .

Η Χριστίνα Γλεντίδου, πρώην προϊσταμένη της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (11/06).

Την Κυριακή 26 Μάϊου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας διοργανώνεται ο 10ος μαθητικός διαγωνισμός ορθογραφίας "Αγώνες Λέξεων 2024".

Ο καθηγητής Βασίλης Τσιάντος, διευθυντής του ΔΠΜΣ Διδακτικής των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι Εκδόσεις Πεδίο -  Ελληνικά Γράμματα σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του Θεοδόση Πελεγρίνη.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», οι εκδόσεις Κέδρος και το Βιβλιοπωλείο Εκλογή, σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του Χρήστου Κεραμιδή

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας σε συνεργασία με τη δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνουν τον 10ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας.

Για 12η συνεχή χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, θα γίνει εκδήλωση με τη Στεφανία Τσακιράκη, Καβαλιώτισσα art – therapist, βιβλιοθεραπεύτρια και συγγραφέα που θα παρουσιάσει το βιβλίο της: «Η τέχνη μου να Είμαι εγώ» και θα μεταφέρει τα μυστικά της βιβλιοθεραπείας μέσα από ένα πρακτικό σεμινάριο.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Βλάση Αγτζίδη με τίτλο: «Μεταξύ Σεβρών και Λωζάννης Πλευρές της μικρασιατικής τραγωδίας», τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 19:30 το απόγευμα.

Για 12η συνεχή χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε), υλοποίησε τη δράση "Ανάπτυξη Συλλογών Δημόσιων & Δημοτικών βιβλιοθηκών", η οποία αφορά τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με νέες αξιόλογες εκδόσεις.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, θα δώσει ομιλία ο συγγραφέας και επιχειρηματίας, Στέφανος Ξενάκης. Η εκδήλωση θα έχει τίτλο “10 φωτογραφίες - 10 ιστορίες”.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση, η Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, μετατράπηκε σε εργαστήρι “ξωτικίσιας” συγγραφής. 

«Το σημειωματάριο των πιο όμορφων στιγμών της χρονιάς» μοιράζονται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και ο Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο», κλείνοντας το 2023.

Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, η Θασιακή Ένωση Καβάλας, παρουσίασε το νέο βιβλίο του Κώστα Χατζηεμμανουήλ «Η πέτρα και το αυγό».  

Συνάντηση της Ελλάδας και της Πολωνίας μέσα από τη σύγχρονη ιστορία: Κοινές εμπειρίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας.

Αναβάλλεται η παρουσίαση του του βιβλίου της Μανίνας Ζουμπουλάκη με τίτλο: «Κακή νοικοκυρά, μετρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα» όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 19:00 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη “Βασίλης Βασιλικός”, στην Καβάλα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χατζηεμμανουήλ “Η πέτρα και το αυγό”.

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικών της εκδηλώσεων ανακοίνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), η δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου “Ο Τόπος της Ζωής μας”, θα διοργανώσει μια εκδήλωση με σκοπό να αναδείξει την αξία του εθελοντισμού. Η εκδήλωση θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, την Τρίτη (05/12), στις 18:00 το απόγευμα.

Το βιβλίο της Έφης Γουντουδάκη “Όσα ήθελα να πω - Ιστορίες από την καθημερινότητα μιας κοινωνικής λειτουργού”, παρουσιάστηκε στην Καβάλα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα το νερό διοργάνωσε η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας.

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα θολά γυαλιά» της Ξένιας Κοθωνίδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Ένα "ξενοδοχείο εντόμων" διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο».

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Η Δύση του Ποντιακού Ελληνισμού από την πένα του Νίκου Καπετανίδη».

Σελίδες