δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας

Στην ομάδα αυτή όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γράψουν διηγήματα, παραμύθια, ποιήματα εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Μουσείου Καπνού Καβάλας.

Σε ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Καβαλιώτη ποιητή Χρήστο Κεραμίδη καλεί τους ενδιαφερόμενους η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. 

Διαδραστικό παιχνίδι για μαθητές γυμνασίου και λυκείου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Το περιοδικό της Στέγης «νέο Υπόστεγο» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σας προσκαλούν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 στη Μεγάλη Λέσχη σε ένα ταξίδι στο δωδεκαήμερο παρέα με Έλληνες συγγραφείς.

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο»

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας το νέο βιβλίο του Κώστα Τζίνα με τίτλο “Πριν σβήσουν οι αναλαμπές”.

Το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Τι είναι για εσένα η Αλιευτική Πολιτιστική κληρονομιά;».

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, θα γίνει διάλεξη-συζήτηση ιατρικού ενδιαφέροντος, με θέμα τον “καταρράκτη”.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 Πολιτιστικός Σύλλογος 'Το Κάστρο' σε συνεργασία με  τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Τζίνα

Με 11 Ιστορίες Γυναικών θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». 

 

Δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη απέκτησε το δημοτικό διαμέρισμα Ζυγού το οποίο αποτελεί παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κοινοτικό κατάστημα του Ζυγού και διαθέτει 2.000 τόμους βιβλίων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. 

Την διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου βράβευσε ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός», σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης το απόγευμα της Τρίτης (6/7).

Γνωμοδότησε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας για το ερώτημα του Συμβουλίου Κοινότητας ως προς της νομιμότητα ονοματοδοσίας των κτιρίων. "Σύννομη η μετονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε "Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας Βασίλης Βασιλικός" από τις 3/9/2012".

Τέλος βάζει στο θέμα της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (15/2) μετά και τη συνάντηση των επικεφαλής το πρωί

Συνάντηση στο δημαρχιακό μέγαρο είχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Καβάλας την Δευτέρα (15/2) μετά από κάλεσμα του Μάκη Παπαδόπουλου, ώστε να συζητηθεί το θέμα της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης».

Αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Καβάλας το θέμα για αλλαγή μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης».

Διαστάσεις έχει λάβει η πρόταση που φέρνει το Συμβούλιο Κοινότητας Καβάλας για τη μετονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευθέρης Αθανασιάδης. «Ας μην γίνουμε ρεζίλι ξανά όπως με το μνημείο των Εβραίων» τόνισε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Ως θέμα στο Συμβούλιο Κοινότητας Καβάλας το οποίο θα συνεδριάσει διαδικτυακά την Παρασκευή θα τεθεί η μετονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευθέρης Αθανασιάδης». 

Οι υπηρεσίες που απαιτούν τη δια ζώσης επαφή, εντός του κτηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

 

Όπως είναι γνωστό, λόγω συνθηκών, οι Βιβλιοθήκες και τα Βιβλιοπωλεία είναι κλειστά, γεγονός που κάνει αδύνατη την τροφή του πνεύματος. Ωστόσο, μπορείτε να επισκεφθείτε την Ανταλλακτική Γωνιά που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», αναστέλλει όλες τις υπηρεσίες της για το αναγνωστικό κοινό από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

 

Το αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας κλείνει προληπτικά για κάποιες μέρες ώστε να γίνουν και απαραίτητες εργασίες καθαρισμού.

Ένα ταξίδι στο μακρινό Περού πραγματοποίησαν μέσω του προγράμματος «ΑλλάΖΩ Σελίδα… επιστροφή στη βιβλιοθήκη» όσοι βρέθηκαν στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας:

 

Προσκαλούμε τα παιδιά να επιστρέψουν στον φυσικό χώρο της βιβλιοθήκης και τηρώντας όλα τα ειδικά μέτρα προστασίας, να πάρουν μέρος σε βιωματικές δράσεις ώστε να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να συναισθανθούν, να σκεφτούν, να διαβάσουν και να αντιληφθούν τον ρόλο και την ευθύνη του καθενός μας για ένα βιώσιμο μέλλον

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση της Ανθολογίας «Με μια σχεδία» Ανθολογία μικροδιηγήματος «100 λέξεις σε 100 ώρες για τη “Σχεδία”», που θα γίνει στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο», την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18:00

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση της  Ανθολογίας «Με μια σχεδία» Ανθολογία μικροδιηγήματος «100 λέξεις σε 100 ώρες  για τη “Σχεδία”», που θα γίνει στον Θερινό Κινηματογράφο Καβάλας  «Ζέφυρος», την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18:00.

 

Σελίδες