Οι μαθητές του 6ου Λυκείου Καβάλας, Ελβίρα Σωμάλου και Μάριος Μακρής, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια τους, Αναστασία Τσακμάκη, επισκέφθηκαν την Πέμπτη (24/2) το γραφείο του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το βραχιόλι έκτακτης ανάγκης, το οποίο δημιούργησαν με τη χρήση 3D εκτυπωτή (δες ΕΔΩ).

 

Πρόκειται για το προϊόν που κατασκεύασαν οι μαθητές του 6ου Λυκείου Καβάλας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα εικονικής επιχείρησης που διοργανώνει το σωματείο επιχειρηματικότητάς, το οποίο συνδέεται στο WiFi του κινητού, μέσω του οποίου στέλνει ένα e-mail στο γονέα ή σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

 

Όπως ανέφερε στα τοπικά ΜΜΕ η μαθήτρια του 6ου Λυκείου Καβάλας, Ελβίρα Σωμάλου, το σχολείο της, με την κατασκευή του βραχιολιού έκτακτης ανάγκης, πρωτοτύπησε για μια ακόμη χρονιά, έχοντας τη στήριξη ομάδας ειδικών και των καθηγητών της εν λόγω σχολικής μονάδας, ενώ ο συμμαθητής της, Μάριος Μακρής, επισήμανε πως "το βραχιόλι θα φανεί χρήσιμο τόσο στα παιδιά, όσο και στους ηλικιωμένους σε περίπτωση που βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς συνδέεται στο WiFi του κινητού, μέσω του οποίου στέλνει ένα e-mail στο γονέα ή σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Ο μεγάλος στόχος της επόμενης περιόδου είναι να βρεθούν αρκετοί χορηγοί και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα προώθησης του προϊόντος στην αγορά". 

 

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αφού συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές του 6ου Λυκείου Καβάλας για την προσπάθειά τους, τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας θα σταθεί στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή, ενισχύοντας οικονομικά το νέο τους εγχείρημα. Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο κ. Μουριάδης, το βραχιόλι μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδικών σταθμών και των δικαιούχων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", και σημείωσε ότι "η κατασκευή του βραχιολιού έκτακτης ανάγκης είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η νεολαία της πόλης μας αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον". 

 

Τέλος, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ανθή Χατζηφραντζή, δήλωσε πως οι μαθητές του 6ου Λυκείου Καβάλας, αφενός μεν μας έκαναν υπερήφανους με το νέο δημιούργημα τους και αφετέρου μας έδειξαν το δρόμο της προσφοράς και ενεργούς συμμετοχής στην παραγωγική διαδικασία.

 

Έως τις 11 Μαρτίου, στην ιστοσελίδα του σχολείου στο facebook, θα συγκεντρώνονται ηλεκτρονικές υπογραφές με την μορφή “like”, που θα δώσουν ώθηση στην υλοποίηση της ιδέας.