γράφει ο 

Δημήτρης Σπιτσέρης* 

 

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ στην Καβάλα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κάποια αντίστοιχη μονάδα στην κεντρική Ευρώπη. Πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και οι εγκαταστάσεις του ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό γονιό. Ο λόγος για τον νέο υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στην Καβάλα, ο οποίος υλοποιήθηκε χάρη στη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

 

Τα στελέχη του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην ημέρα Ανοιχτής Πόρτας το περασμένο Σάββατο (12/02).

 

 

Το κυρίως κτίριο έχει έκταση 1.560 τ.μ. και χωρίζεται σε δύο πτέρυγες μια για νήπια και μια για βρέφη, ενώ ακόμη υπάρχει χώρος γυμναστηρίου 210 τ.μ. και εξωτερικός περιβάλλοντας χώρος.

 

 

Στις δύο πτέρυγες υπάρχει επίσης κουζίνα, εστιατόριο, χώροι υποδοχής και δημιουργικής απασχόλησης. Το δε αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχει ακόμα και χώρος παρατήρησης καιρικών φαινομένων. Το υπόγειο του βρεφονηπιακού έχει έκταση 1.700 τ.μ., ενώ το κτίριο μαζί με τον προαύλιο χώρο έχουν συνολική έκταση 6,7 στρέμματα. 

 

Έργο με κοινωνικό πρόσημο

 

Πρόκειται έργο δυναμικότητας 100 νηπίων και βρεφών, ενώ προτεραιότητα εγγραφής δίνεται σε όσους πληρούν κοινωνικο –οικονομικά κριτήρια, όπως μονογονεϊκές οικογένειες και παιδιά ανέργων. Οι αιτήσεις εγγραφής ξεκίνησαν ήδη από τις 14/02 με την αίτηση να γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TaxisNet. 

 

 

Σε μια γενικότερη αποτίμησή, θεωρούμε πως ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός αποτελεί ένα βήμα προς τα μπροστά τόσο για τη χώρα όσο και για την ίδια την πόλη της Καβάλας.

 

 

Άλλο ένα δείγμα πως τα έργα με τη σύμπραξη Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης αναβαθμίζουν την ποιότητά ζωής των κατοίκων μιας περιοχής, ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζουν σημαντικούς τομείς της χώρας, όπως αυτόν της Παιδείας. Η νέα μονάδα του ΟΑΕΔ αποτελεί τρανό παράδειγμα και ‘οδηγό’ για το μέλλον. Επειδή δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να το περιγράψεις, ευχόμαστε στο προσωπικό του νεοσύστατου βρεφονηπιακού καλή και δημιουργική αρχή.

 

Ποιοι είμαστε: Το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με Συντονιστή Φορέα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εταίρο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί τη συνέχεια του Europe Direct Ξάνθης το οποίο φιλοξένησε το Δ.Π.Θ. την περίοδο 2013 έως το 2021.

 

Μπορείτε να μας βρείτε σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας μας: Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη.

 

*Ο Δημήτρης Σπιτσέρης είναι στέλεχος του

Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης-