Ο βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε την Δευτέρα (7/2) με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, στον οποίο εξέθεσε μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχή μας λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα των αγροτών μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις τους.

 

Ο κ. Πασχαλίδης ζήτησε την στελέχωση του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ  Καβάλας μέσω προσλήψεων γεωπόνων, καθώς επίσης και τον εκσυγχρονισμό  του Οργανισμού με ηλεκτρονική μορφή.

 

Επίσης, ο βουλευτής ζήτησε να προβούν οι αρμόδιοι του ΕΛΓΑ Καβάλας στις απαιτούμενες επισκέψεις στους δικαιούχους του μέτρου 5.1 όπως και στους πληγέντες από παγετό αμπελοπαραγωγούς και παραγωγούς ακτινιδίων και αμυγδάλων, που έχουν υποβάλει ενστάσεις. 

 

Επιπλέον, αναλυτική αναφορά έγινε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας λόγω των σφοδρών χαλαζοπτώσεων του Ιουνίου και του Φθινοπώρου του 2021, καθώς επίσης και στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους ελαιοπαραγωγούς από τον  παγετό  της άνοιξης του 2021.

 

Έξαλλου, ο βουλευτής, για μία ακόμη φορά, έθεσε υπ’ όψιν του Προέδρου του ΕΛΓΑ το φλέγον ζήτημα της αντιχαλαζικής προστασίας, ζητώντας να τοποθετηθούν ραντάρ και επίγειοι  αντιχαλαζικοί σταθμοί εδάφους και εγκαταστάσεις μπαλονιών.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Λυκουρέντζο «για το ενδιαφέρον που πάντα επιδεικνύει και εκφράζει την πεποίθησή του πως σύντομα πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν θα επιλυθούν», όπως αναφέρει. 

 

(δελτίο Τύπου Γιάννης Πασχαλίδης)