Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης ανακοινώνει στους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής της Καβάλας ότι οι συνεχείς και αγωνιώδεις προσπάθειές του για καταβολή αποζημιώσεων προς αποκατάσταση της τεράστιας ζημίας τους λόγω COVID, ευοδώθηκαν.

 

Σύμφωνα με τον βουλευτή:  «μετά και από τη συνάντηση του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό την περασμένη Πέμπτη, όπου για μία ακόμη φορά υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα,  υπογράφηκε μόλις τώρα η απόφαση σύμφωνα με την οποία θα καταβληθεί το συνολικό ποσό των 468.747€ στους πληγέντες από την πανδημία αμπελοκαλλιεργητές. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί το ποσό των 322.866€ για την ποικιλία Βικτώρια (60€/ στρέμμα) και το ποσό των 145.881€ (270€/ στρέμμα) για την ποικιλία Crimson

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό όπως επίσης και τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Νίκο Κωστακόπουλο για τη συνεργασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Θερμές ευχαριστίες επίσης και στον κ. Χαράλαμπο Χρυσανίδη, στον κ.Γεώργιο Κατσαγκιώτη, στον κ. Στέφανο Ζωγραφίδη και στον κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο για τη πολύτιμη συνεργασία τους και κυρίως για την προσκόμιση όλων των απαραίτητων στοιχείων χρονικού διαστήματος 2017-2020, τα οποία παρουσίασα στο Υπουργείο και αποδείχθηκε η τεράστια ζημία που υπέστησαν οι αμπελοκαλλιεργητές μας λόγω της πανδημίας. Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, ωστόσο οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για αποζημίωση και των άλλων ποικιλιών».

 

(δελτίο Τύπου Γιάννη Πασχαλίδη)