Το επενδυτικό σχέδιο του Alexandrion Group για δημιουργία μονάδας παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο

 

Η αρχική επένδυση είναι στα 33,7 εκ. ευρώ, η οποία σε βάθος χρόνου θα φτάσει τα 100 εκ. ευρώ, δημιουργώντας πάνω από 100 θέσεις εργασίας και ανοίγοντας νέες προοπτικές για τους αγρότες της περιοχής (δες ΕΔΩ).

 

Θέμα χρόνου εκτιμάται πως είναι η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή μονάδας παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης στην Καβάλα, καθώς το επενδυτικό σχέδιο του Alexandrion Group εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό νόμο.

 

Σε δημοσίευμα του οικονομικού ένθετου «business stories» της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (Κυριακή 23 Ιανουαρίου), ο φιλέλληνας Σύρος, Ναουάφ Σαλάμεχ, Πρόεδρος και ιδρυτής του Alexandrion Group, περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που θα φέρουν την ελληνική επενδυτική άνοιξη. 

 

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα του δημοσιογράφου Στέλιου Μορφίδη παρουσιάζονται 8 επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο, με λεπτομέρειες για τις επενδύσεις. Ειδικά για τον κ. Σαλάμεχ και το Alexandrion Group στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής:

 

«Ως το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή μονάδας παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης (καθαρό οινόπνευμα) και αποστακτηρίου στην Καβάλα από την Alexandrion Group του Σύρου γιατρού Ναουάφ Σαλάμεχ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο όμιλος που έχει έδρα στη Ρουμανία βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τους προμηθευτές του για τη δημιουργία ενός μεγάλου αποστακτηρίου με γραμμή εμφιάλωσης. 

 

Η βιομηχανία, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, θα παράγει περίπου 30 εκατομμύρια λίτρα ετησίως, ενώ θα δημιουργήσει περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας. Η λειτουργία της αναμένεται το 2023. Η αρχική επένδυση θα είναι 33,7 εκατ. ευρώ, ενώ σε βάθος ετών θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρείας. Το επενδυτικό σχέδιο εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο στον έκτο κύκλο του καθεστώτος Γενικής Επιχειρηματικότητας μέσω της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών του τομέα Μακεδονίας – Θράκης. Έτσι θα λάβει επιχορήγηση 8,25 εκατ. ευρώ περίπου. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Alexandrion είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιών και αλκοολούχων ποτών της Ρουμανίας».

 

Δείτε και άλλα για το θέμα ΕΔΩ, και ΕΔΩ