Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα έθεσε διάφορα ζητήματα που αφορούν το νομό Καβάλας.

 

Αρχικά, ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα της χρηματοδότησης που αφορά τη λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου των αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Καβάλας, κάνοντας ειδική αναφορά στην σημασία του έργου αυτού, δεδομένου ότι θα επιτευχθεί εξοικονόμηση νερού, μείωση του ενεργειακού κόστους και κατά συνέπεια μείωση του κόστους χρήσης από τον πολίτη.

 

Ο Αναπ. Υπουργός, αντιλαμβανόμενος πλήρως τη σημασία του έργου, δεσμεύτηκε ότι θα το εντάξει μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου και μάλιστα η χρηματοδότησή του θα ανέλθει στο ποσό των 5.100.000€.

 

Εν συνεχεία, ο Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της Κ.Υ.Α. 50025/ 9/ 2018 και αφορούν τις μετακινήσεις των μαθητών της εκπαίδευσης με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Η Κ.Υ.Α. αυτή θέτει περιορισμούς στη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους και επιβαρύνει έμμεσα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς ειδικά σε χωριά της περιοχής μας, που τα σχολεία είναι σε όμορες περιοχές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μεταφορά των μαθητών των χωριών Νικήσιανης, Γεωργιανής και Αγίου Χριστοφόρου

 

Ο Αναπ. Υπουργός μετέφερε την πρόσθεση του να γίνουν διορθωτικές κινήσεις ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα προς όφελος των μαθητών αλλά και των γονιών, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών στις εκπαιδευτικές μονάδες. Στην ίδια συνάντηση τέθηκαν και αλλά ζητήματα που αφορούν τις μαθητικές μετακινήσεις.

 

Τέλος, ο Βουλευτής εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αναπ. Υπουργό για την χρηματοδότηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 50.000,00€ προς αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί από τις καταστροφικές πλημμύρες, αίτημα που είχε καταθέσει ο ίδιος αμέσως μετά την εκδήλωση των φαινομένων στις 20.08.2020. 

 

Επιπροσθέτως, στα πλαίσια της προσπάθειας αναβάθμισης του εξοπλισμού του Τμήματος Πυροπροστασίας του Δήμου Θάσου για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ο Βουλευτής αιτήθηκε ένα όχημα 4Χ4, ώστε να αντιμετωπίζονται γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά οι δασικές πυρκαγιές στο νησί.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τη συνάντησή μου με τον Αναπ. Υπουργό, ο οποίος άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που του έθεσα. Τον ευχαριστώ πολύ για μία ακόμη φορά για τη χρηματοδότηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 50.000€ και φυσικά για την ένταξη του έργου των αντλιοστασίων του Δήμου Καβάλας και μάλιστα με ποσό άνω των 5.000.000€. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση με στόχο πάντα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την παροχή βελτιωμένων σύγχρονων και υπηρεσιών αλλά και την οικονομική ελάφρυνση από την παρούσα αύξηση του ενεργειακού κόστους, χρηματοδοτεί στοχευόμενα έργα τα οποία έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος προς την κοινωνία». 

 

(δελτίο Τύπου Γιάννη Πασχαλίδη)