Μία σειρά από μέτρα για την προστασία των μαθητών από τον κορωνοϊό ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καβάλας.

 

Μεταξύ άλλων ζητά:

 

- μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, όπου αυτό ήταν εφικτό, 

 

- άμεση χρηματική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ιδίως αυτό της θέρμανσης

 

- ενίσχυση των δρομολόγιων των ΚΤΕΛ

 

- διεύρυνση του ωραρίου και την αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού στο συνεργείο που πραγματοποιεί τα τεστ στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.  

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

 

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, εύχεται σε όλους τους Γονείς, τους Μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς, να έχουν μία καλή χρονιά με υγεία και ευδαιμονία. 

 

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε εδώ και δύο χρόνια, οφείλουμε όλοι να δείξουμε πνεύμα συνεργασίας για να καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από την πανδημία που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη.  Φυσικά, όταν αναφερόμαστε στην πολύτιμη υγεία, εννοούμε την σωματική και την ψυχική, που θα πρέπει να προστατεύσουμε εξίσου καλά. Ο φυσικός χώρος των παιδιών, μετά από την οικογένεια, είναι το Σχολείο. Εκεί θα λάβει τις απαραίτητες γνώσεις, εκεί θα κοινωνικοποιηθεί και θα βρεθεί με φίλους και παρέες.

 

Με τις παραπάνω σκέψεις και κατόπιν σοβαρού προβληματισμού, καθώς και την παρέλευση ήδη μιας εβδομάδας, καταλήξαμε στην απόφαση ότι επιθυμούμε ανοικτά και ταυτόχρονα ασφαλή Σχολεία.

 

Σεβόμενοι και συντασσόμενοι πλήρως με την απόφαση της επιτροπής των ειδικών.  Σε μία εποχή αμφισβήτησης των πάντων, υπέρ-πληροφόρησης και διασπορά ψευδών ειδήσεων που παραπλανούν τμήματα του πληθυσμού, η Ένωση Συλλόγων Γονέων δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες που διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση.  

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καβάλας ως εκλεγμένο Δευτεροβάθμιο όργανο, το οποίο εκπροσωπεί όλους τους Συλλόγους Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταθέτει συνεχώς προτάσεις και διεκδικεί μία καλύτερη Παιδεία τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.  

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ζήτησε την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, όπου αυτό ήταν εφικτό.  Διότι δεν παραβλέπουμε το γεγονός της ανεπάρκειας αιθουσών σε αρκετά σχολεία του Δήμου μας.  Εδώ και χρόνια, έχουμε αναδείξει το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας.  Διαχρονικά, κάναμε πολλές παρεμβάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Παλέψαμε εναντίον της συγχώνευσης Σχολείων και Τμημάτων, έτσι ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για καλύτερη εκπαίδευση. Και τώρα αυτό το θέμα γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, λόγω υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους.  

 

Χαιρετίζουμε την πρόσληψη των 4.750 περίπου εκπαιδευτικών, έστω και καθυστερημένα στην μέση της σχολικής χρονιάς.  Αναρωτιόμαστε γιατί αυτό δεν έγινε τον Σεπτέμβριο.  Είναι μία πολύ καλή απόφαση, με την προϋπόθεση όμως να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις που υπάρχουν ή δημιουργούνται συνεχώς, λόγω ασθένειας των εκπαιδευτικών.

 

Ζητάμε την άμεση χρηματική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ιδίως αυτό της θέρμανσης.  Βρισκόμαστε στην καρδιά του Χειμώνα και το μάθημα στις αίθουσες των Σχολείων γίνεται με ανοικτά παράθυρα, λόγω υγειονομικού πρωτόκολλου. Αυτό σημαίνει, ότι τα καλοριφέρ θα πρέπει να ανάβουν στο φουλ μέχρι μισή ώρα πριν από την λήξη των μαθημάτων και όχι να σταματούν νωρίτερα.

 

Χαιρετίζουμε την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας που πραγματοποιήθηκε.  Ελπίζουμε αυτό να είναι επαρκές σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. 

 

Ζητάμε ενίσχυση των δρομολόγιων των ΚΤΕΛ τις ώρες που παρατηρείται η μετακίνηση των μαθητών από και προς το Σχολείο τους. Έτσι ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο του συνωστισμού των παιδιών μέσα στα λεωφορεία. 

 

Επίσης, ζητάμε την διεύρυνση του ωραρίου και την αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού στο συνεργείο που πραγματοποιεί τα τεστ στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.  Για να μην ταλαιπωρούνται με πολύωρη αναμονή και να κινδυνεύουν ταυτόχρονα οι μαθητές που προσέρχονται εκεί μαζικά, μετά από εμφάνιση κρούσματος στο τμήμα τους.

 

Ως Γονείς, σταθήκαμε όλη αυτή την περίοδο δίπλα στα παιδιά μας με αίσθηση ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.  Επίσης νοιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με αυταπάρνηση και υπέρβαση στάθηκαν και αυτοί δίπλα στους μαθητές τους.  

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καβάλας δηλώνει απερίφραστα την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη και σε αυτούς που την υπηρετούν. Μακριά από φανατισμούς και ιδεοληψίες, με πνεύμα σύνεσης και συνεργασίας θα πορευτούμε μαζί για μία καλύτερη Παιδεία.

 

Το Δ.Σ.