Αυτές τις μέρες υπάρχουν  άνθρωποι, που το μόνο που περιμένουν είναι ένα τηλεφώνημα και μια ανθρώπινη παρουσία να σπάσει τη σιωπή και τη μοναξιά που έχουν βυθιστεί. Αρκετά άτομα με χρόνια νοσήματα   και ηλικιωμένοι θα  περάσουν  τις ημέρες των γιορτών χωρίς τις οικογένειές τους.

 

Η πανδημία έκανε αυτή την κατάσταση ακόμη πιο έντονη αφού δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στα διάφορα ιδρύματα.  

 

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων φέτος λειτουργεί  με όλες τις προφυλάξεις και τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας. 

 

Το τμήμα απασχολήθηκε με διάφορες δραστηριότητες ώστε να αντιληφθούν τα παιδιά την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και την αληθινή αγάπη για τον συνάνθρωπο τους.  

 

Αποφάσισαν να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες  γράφοντας μέσα τις δικές τους γλυκές ευχές και να τις παραδώσουν στο "Προκόπειο", στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Χρονίως Πασχόντων στην Καβάλα.   

 

‘Ετσι προσπάθησαν να μετριάσουν αυτό που τόσο καιρό  έχουν  στερηθεί τα φιλοξενούμενα άτομα,  τη συντροφιά των παιδιών και εγγονών τους. Φυσικά οι κάρτες έγιναν υπέροχες γιατί στο εσωτερικό τους είχαν άπειρη  αγάπη!! 

 

Στο πλαίσιο της προσφοράς τα παιδιά ανέλαβαν ακόμη μια πρωτοβουλία. Αγόρασαν από ένα δώρο το οποίο διάλεξαν τα ίδια,  με τις δικές τους οικονομίες, για τα φιλοξενούμενα παιδιά που διαμένουν στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στη Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας. Μάλιστα το κάθε δώρο είχε ευχές και ζωγραφιές. Πόση έμφυτη καλοσύνη έχουν τα παιδιά μέσα τους! 

 

Από τον σύλλογο επίσης παραδόθηκαν  στο Χαμόγελο του Παιδιού στην Ηρακλείτσα τρόφιμα, απορρυπαντικά και άλλα είδη που έχει ανάγκη το σπίτι. 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων ευχαριστεί πολύ τον κόσμο που ανταποκρίθηκε με αγάπη και όπως πάντα, στο κάλεσμα της συγκέντρωσης των ειδών .  

 

Αυτά τα Χριστούγεννα αλλά και κάθε μέρα  ας σκεφτόμαστε  όλοι  τα λόγια του  Martin Luther King: 

 

«Όλοι μπορούν να γίνουν σπουδαίοι, επειδή όλοι μπορούν να προσφέρουν. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις πτυχίο για να προσφέρεις. Δεν είναι απαραίτητο να ξέρεις να συνδέεις σωστά το υποκείμενο με το ρήμα για να προσφέρεις. Το μόνο που σου χρειάζεται είναι μια καρδιά γεμάτη καλοσύνη και μια ψυχή που την κινεί η αγάπη.»

 

 

​(δελτίο Τύπου)