γράφει ο 

Κώστας Παπακοσμάς

 

Ο Κάρολος Παπούλιας υπηρέτησε τον δημόσιο βίο με ήθος και σεμνότητα. Απολάμβανε κύρος στο εσωτερικό και ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό. Ήταν ο Πρόεδρος της ενότητας, της πραότητας, αλλά και της αποφασιστικότητας.

 

Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο συνεχόμενες θητείες και τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα.

 

Ήταν η άνοιξη του μακρινού 2007 και στο Δημαρχείο σκεφτόμασταν πως θα γιορταστούν με λαμπρότητα τα Ελευθέρια της πόλης. 

 

Να καλέσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ο τότε Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και αμέσως ξεκίνησε η προετοιμασία. Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Καραπιπερίδης τέθηκε επικεφαλής της ομάδας. 

 

Είχα την τιμή να έχω την ευθύνη της επικοινωνίας και των διαδικαστικών. Αναζήτηση χώρου, προγράμματος κ.α. Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την ομόφωνη απόφαση να ανακηρύξει τον  Πρόεδρο επίτιμο δημότη της πόλης και έμενε να ορισθεί ο χώρος ανακήρυξης του. 

 

Η «Μεγάλη Λέσχη» όχι και στα καλύτερα της, ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου μικρός, ειδικά κατακαλόκαιρο θα ήταν αδύνατον να γίνει εκεί . Η λύση; Μπροστά στο Ηρώο της πόλης, ανοικτή εκδήλωση. 

 

Όλα πήγαν καλά. Από την άφιξη του στο Αεροδρόμιο, την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, την σύντομη επίσκεψη στο Δημαρχείο, την τελετή ανακήρυξης στο Δημοτικό Κήπο και το γεύμα στον πανέμορφο Μπάτη. 

 

Η ανάγνωση της ομόφωνης απόφασης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Παύλο Γεωργιάδη , ομιλία από τον Κωστή Σιμιτσή. Απλός και φιλικός ευχαρίστησε τους Καβαλιώτες τονίζοντας ότι είναι δημότης αυτού του όμορφου τόπου με περγαμηνές στους αγώνες. 

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να χαιρετήσει και να συνομιλήσει με πολλούς Καβαλιώτες. Αιωνία του η μνήμη.

 

Δείτε Φωτογραφίες: