γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας κρατούνται από το βράδυ της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου οι 17 εργαζόμενοι των πετρελαίων που συνελήφθησαν στη διάρκεια της επέμβασης ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο εργοστάσιο. 

 

Το πρωί της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο. 

 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τα 7 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων και οι 10 εργαζόμενοι που συνελήφθησαν χθες το πρωί στην πύλη του εργοστασίου. Ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και πρόεδρος του σωματείου Μανώλης Κελαϊδάκης.

 

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι 

 

Αργά χθες το βράδυ έγινε συγκέντρωση συμπαράστασης για τους 17 συλληφθέντες έξω από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας. 

 

 

Εκεί βρέθηκαν και εργαζόμενοι που αφέθηκαν νωρίτερα ελεύθεροι για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους. 

 

Φώναζαν ότι αθετήθηκε η συμφωνία που έγινε μπροστά στον δήμαρχο Καβάλας και στους βουλευτές Τάνια Ελευθεριάδου και Γιάννη Πασχαλίδη.

 

Όπως έλεγαν είχε συμφωνηθεί οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στον πύργο ελέγχου για ώρες να αποχωρήσουν αφού καταθέσουν χωρίς καμία σύλληψη. 

 

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στα γεγονότα διαψεύδουν και την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου μέσα στις εγκαταστάσεις αλλά και ότι πετούσαν μπουλόνια με σφεντόνες. 

 

Στο πλευρό των συλληφθέντων και οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Λιπασμάτων. Παρούσα ήταν και μεγάλη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ 

 

Η αστυνομική δύναμη που κλήθηκε για την επιχείρηση ήταν πολύ μεγάλη αφού στην Καβάλα έφτασαν ΜΑΤ από τη Δράμα, την Κομοτηνή, τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη ακόμα και από την Πέλλα. 

 

 Στο μεταξύ, καταιγισμός ανακοινώσεων που καταδικάζουν την επέμβαση της αστυνομίας στα πετρέλαια από φορείς και κόμματα.

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις συλλήψεις των 17 εργαζόμενων

 

Σε συνέχεια της από 21-12-2021 Ανακοίνωσης για αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα στην Καβάλα, ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης βίας, άρσης ασφαλιστικών εγκαταστάσεων, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

 

Επιπλέον κατασχέθηκαν μία ξύλινη ράβδος, δέκα καδρόνια, μία τσουγκράνα, μία σακούλα με πέτρες, δεκαέξι κράνη, έξι βίδες μεγάλου μεγέθους και επτά μπουλόνια μεγάλου μεγέθους.

 

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθούν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.