Παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργου Γιωργαντά, τελέστηκαν, το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου 2021, τα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Αμυγδαλεώνα.

 

«Ραγδαίες εξελίξεις» στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού της διαχείρισης της γραφειοκρατίας, εξήγγειλε, κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Γεωργαντάς, που θα έχουν ως σκοπό την περαιτέρω διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών από τις δημόσιες Υπηρεσίες. Επαίνεσε τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη για την προτεραιότητα που έδωσε στην άμεση λειτουργία του ΚΕΠ, στελεχώνοντάς το με δύο υπαλλήλους του Δήμου, δίχως να περιμένει την κάλυψη των θέσεων από το Κράτος. Μάλιστα, εξήρε και το μέχρι σήμερα έργο του ΚΕΠ, το οποίο ήδη παρουσιάζει σημαντικό απολογισμό. Τόνισε, δε, ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζει νέες εφαρμογές, που θα δίνουν περισσότερες δυνατότητες ικανοποίησης αιτημάτων στους πολίτες και στις δημόσιες Υπηρεσίες. 

 

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επισήμανε ότι το Υπουργείο ικανοποίησε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το αίτημα του Δήμου, αίτημα, το οποίο, στον μικρό χρόνο λειτουργίας του ΚΕΠ, αποδείχθηκε πως ήταν εντελώς δίκαιο

 

Γνωστοποίησε ότι μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 7-8 μηνών, το ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα ικανοποίησε περισσότερες από 3.000 αιτήσεις και αιτήματα πολιτών, οι οποίοι αναζήτησαν έγγραφα από περίπου 70 διαφορετικές ψηφιακές υπηρεσίες

 

Τις ευχαριστίες των κατοίκων της περιοχής για τη λειτουργία του ΚΕΠ εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, τόσο προς τον υφυπουργό και τον δήμαρχο, όσο και προς όσους θεσμικούς παράγοντες βοήθησαν να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το ΚΕΠ. 

 

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής, οι  αντιδήμαρχοι Θόδωρος Παπαδόπουλος και Απόστολος Μουμτζάκης, ο υποδιοικητής του αεροπορικού αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας, Νίκος Παναγιωτίδης, η διευθύντρια των ΚΕΠ Καβάλας, Συρματένια Χατζημιχαήλ και κάτοικοι της περιοχής. 

 

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος, ο οποίος συνεχάρει την Κυβέρνηση στο πρόσωπο του υφυπουργού για τις ενέργειές της, όπως αυτήν της λειτουργίας του ΚΕΠ, που έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

 

Των εγκαινίων προηγήθηκε συνάντηση μιας ώρας ανάμεσα στον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά, στο Δημαρχείο Καβάλας, παρουσία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Προγραμματισμού Ψηφιακών Υπηρεσιών και Νεολαίας, Γιώργου Μιχαηλίδη και της Προϊσταμένης ΚΕΠ Δήμου Καβάλας, Συρματένιας Χατζημιχαήλ

 

Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τον θεσμό των ΚΕΠ, μέσα από τις προσλήψεις νέων υπαλλήλων, οι οποίοι θα μαθαίνουν στους πολίτες πως να αυτοεξυπηρετούνται, και με καινούριες υπηρεσίες στην ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr.

 

(δελτίο Τύπου)