Βραβείο στη θεματική ενότητα «Κοινωνία» στο διαγωνισμό Teens PRESS photostories 2021 που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, απέσπασε ο μαθητής δευτέρας Λυκείου από την Καβάλα Οδυσσέας Ουζούνης για τη φωτογραφία του «Τόσο κοντά, τόσο μακριά»- Καβάλα, 25 Οκτωβρίου 2021

 

Στο φωτογραφικό φακό του Οδυσσέα αποτυπώνεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο αγκαλιάζεται με μάσκες στα χρόνια του κορωνοϊού.

 

Στο διαγωνιστικό σκέλος της δράσης Teens PRESS photostories 2021 έλαβαν μέρος συνολικά 83 μαθητές και μαθήτριες από σχολικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας, αποστέλλοντας 604 φωτογραφίες.

 

Τις επιδόσεις των εφήβων, ηλικίας 14 – 18 ετών, αξιολόγησε πενταμελής κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι εκπρόσωποι του φωτορεπορτάζ, της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης.

 

Η δράση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας–Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) κορυφώνεται με τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας, κατά το πρότυπο του αναγνωρισμένου διαγωνισμού Press photostories για επαγγελματίες φωτογράφους και φωτοειδησεογράφους. 

 

Στην εν λόγω έκθεση θα παρουσιαστούν 131 φωτογραφίες, τις οποίες έχει επιλέξει η κριτική επιτροπή. 

 

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στις 11.30 π.μ., στην αποθήκη Δ΄, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, και η χρονική διάρκεια έχει οριστεί έως τις 21 Ιανουαρίου 2022.