ΕΣΗΕΜ-Θ

Η ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωση της καταγγέλλει πως δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς, την ώρα που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ τονίζουν πως δημοσιογράφος στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ του φωτορεπόρτερ, μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Σάκη Γιούμπαση, με πλάνα από Drone, θα προβληθεί στο 26o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα «Πλατφόρμα +» (8-22 Μαρτίου). 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, τις ώρες 12.00-16.00.

“Η ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου και η προστασία της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού αποτελούν αναντικατάστατους όρους της δημοκρατικής συνθήκης που υπερασπίζεται το πνεύμα του Πολυτεχνείου,” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.

Φτωχότερη είναι από σήμερα η ελληνική δημοσιογραφία, μετά την απώλεια του Πάρη Καλημερίδη. Ο αγαπημένος συνάδελφος, επί πολλά χρόνια μέλος του τιμ των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», καθώς και του makthes.gr, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, αναφέροντας πως η ΕΡΤ3 βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πως έχει υποβαθμιστεί το ενημερωτικό της πρόγραμμα, λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση 10 ετών από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 από τις 10.00 έως τις 14.00 σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, τα γραφεία Τύπου και κάθε χώρο εργασίας.

Τη Δευτέρα (15/05) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών η δημοσιογράφος Βασιλική Λιοτάκη.

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει πως υπάρχει μία ισοπεδωτική και μεθοδευμένη εκστρατεία σπίλωσης των δημοσιογράφων και απαξίωσης του έργου τους, που ξέσπασε με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Η Ένωση συντακτών ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με ανακοίνωση της ενημερώνει

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας Οδυσσέα Ουζούνη της Β΄τάξης του σχολείου μας για την βράβευση του στο διαγωνισμό #Teens Press Photostories  2021, που διοργάνωσε το  Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Βραβείο στη θεματική ενότητα «Κοινωνία» στο διαγωνισμό Teens PRESS photostories 2021 που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, απέσπασε ο μαθητής δευτέρας Λυκείου από την Καβάλα Οδυσσέας Ουζούνης για τη φωτογραφία του «Τόσο κοντά, τόσο μακριά»- Καβάλα, 25 Οκτωβρίου 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη συμπαράστασή του στη  δημοσιογράφο Σταυρούλα Πουλημένη, που αντιμετωπίζει εξοντωτική αγωγή από στέλεχος της Εταιρίας Ελληνικός Χρυσός για ρεπορτάζ της.

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας από την ΓΣΕΕ και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης 4 Μαΐου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 5 Μαΐου σε όλα τα Μέσα

Σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προχωρούν οι Ενώσεις Συντακτών.

Αναλυτικές εξηγήσεις για το πώς μοιράστηκαν τα λεφτά στα μίντια κατά τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς» για τον κοροναϊό ζητούν με κοινή επιστολή τους από τον υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ)

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών της Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΠΗΤ) παρακολουθούν με προσοχή τον τρόπο με τον οποίο το κοινό ενημερώνεται γύρω από την κρίση με τον COVID-19.