Πάνω από 70.000 ευρώ δαπανά ο Δήμος Καβάλας φέτος για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα τοποθετηθούν στο κέντρο και τους 14 οικισμούς που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Γιάννη Προμούσα. 

 

Όπως είπε στον KavalaNews 102,8 τα μισά χρήματα έχουν διατεθεί για την αγορά στολιδιών και εξοπλισμού και τα υπόλοιπα σε ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία για τον στολισμό και στη συνέχεια την αποκομιδή μετά την περίοδο των εορτών. 

 

Στόχος είπε ο κ. Προμούσας είναι να στολιστούν και οι γειτονιές της Καβάλας ενώ θα χρησιμοποιηθούν και τα παλιότερα στολίδια τα οποία σήμερα βρίσκονται παροπλισμένα στις αποθήκες του Δήμου. 

 

Όσον αφορά για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είπε πως θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθούν μετά τα Θεοφάνια ενώ τόνισε πως τις επίσημες ανακοινώσεις πρόκειται να κάνει η Δημωφέλεια το επόμενο διάστημα. 

 

Ωστόσο έδωσε την είδηση πως για τις 23 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται αγώνας τρεξίματος με τον τίτλο «Christmas Run». Η δράση θα περιέχει ένα μικρό αντίτιμο για όσους πάρουν μέρος το οποίο θα διατεθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού». 

 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο θα διατεθούν σκουφάκια του Άγιου Βασίλη σε όσους λάβουν μέρος με τα οποία θα τρέξουν χρωματίζοντας την πόλη με τα χρώματα των Χριστουγέννων. 

 

Ακούστε όσα είπε ο κ. Προμούσας στον KavalaNews 102.8: