«Σταθερά υψηλά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα» δήλωσε στον KavalaNews 102,8 ο  νομίατρος Χρήστος Παπαδόπουλος και επισήμανε πως ο κόσμος έχει φοβηθεί και προσέχει περισσότερο. 

 

Ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του ότι η κατάσταση μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει προς τα πάνω αν σταματήσει ο κόσμος να τηρεί τα μέτρα. 

 

«Όποιοι τηρούν τα μέτρα αποφεύγουν τη μόλυνση, όσοι δεν τα τηρούν κινδυνεύουν να κολλήσουν ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι», είπε ο κ. Παπαδόπουλος 

 

Ερωτηθείς να σχολιάσει πως θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση μέχρι τα Χριστούγεννα είπε πως θα διατηρηθεί σταθερή μέχρι τις γιορτές αλλά μετά υποστήριξε πως δεν γνωρίζει που θα πάει η κατάσταση. «Ο καθένας θα πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του», είπε.  

 

Αναφορικά με τον εμβολιασμό είπε πως «μπορούμε να μηδενίσουμε τα κρούσματα με δυο τρόπους με ένα ολικό lockdown το οποίο δεν μπορεί να γίνει και με τον εμβολιασμό. 

 

«Αν εμβολιαστούμε όλοι δεν θα σταματήσουμε τη μετάδοση απλώς δεν έχουμε τόσο μεγάλο ποσοστό ασθενών που νοσούν βαριά», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος. 

 

«Το εμβόλιο είναι η λύση για να ζούμε παρέα με τον κορωνοϊό. Αυτό που θα γίνει είναι το εμβόλιο του κορωνοϊού θα γίνει σαν της γρίπης και να χορηγείται μια φορά το χρόνο» συμπλήρωσε. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: