Ο Καβαλιώτης σκηνοθέτης Δημήτρης Χατζημαλλής διακριθείς στο παρελθόν για την σκηνοθεσία της σειράς ιστορικών  ντοκιμαντέρ "Στα Φτερά του Α΄ Π.Π." συμπαραγωγής Cosmote TV - Gullwing, έλαβε ακόμη ένα βραβείο για το μοντάζ της ίδιας σειράς, από το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας DocFest.

 

Ποιος είναι ο Δημήτρης Χατζημαλλής

Ο Δημήτρης Χατζημαλλής γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Σπούδασε τηλεόραση και κινηματογράφο στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια.

Έχει συνεργαστεί με τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και με διεθνή δορυφορικά δίκτυα, σε τηλεοπτικές παραγωγές και μεταδόσεις αλλά και στην ειδησεογραφία.

 

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Καβάλας και έχει βάλει την υπογραφή του σε δεκάδες τηλεοπτικές παραγωγές και μεταδόσεις, ως εικονολήπτης, μοντέρ και τηλεσκηνοθέτης. 
 

Το 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - docfest ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Noεμβρίου. Η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
Απονεμήθηκε Βραβείο Μοντάζ στον Δημήτρη Χατζημαλλή για την ταινία «Οι ουρανοί της Μακεδονίας φλέγονται, Στα φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

 

Η ταινία που συμμετείχε στο Φεστιβάλ προερχόταν από την σειρά του Β κύκλου ο οποίος μόλις την Κυριακή ολοκλήρωσε την πρώτη προβολή του στο συνδρομητικό κανάλι Cosmote History.

 

Η συμμετοχή της σειράς σε πάνω από 8 Διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Gullwing με σκοπό την διάδοση της τοπικής ιστορίας στο ευρύτερο κοινό. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τους κύριους συντελεστές της σειράς που είναι όλοι Καβαλιώτες.

 

Παραγωγή: Gullwing
 

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Κάσδαγλης 
 

Ιστορική Έρευνα - Σενάριο: Πασχάλης Παλαβούζης 
 

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χατζημαλλής

 

Επιστημονική Ομάδα:
Παναγιώτης Γεωργιάδης , Ιωάννης Μπακιρτζής
 

Art Director: Παντελής Κάσδαγλης 

 

Διεύθυνση Φωτογραφίας - Colorist: Λευτέρης Κάσδαγλης
 

Εικονοληψία: Δημήτρης Χατζημαλλής - Θωμάς Δουκινίτσας - Λευτέρης Κάσδαγλης Αφήγηση: Νίκος  Γιαλελής
 

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Ξουλόγης

Montage: Δημήτρης Χατζημαλλής

Motion Graphics: Θωμάς Δουκινίτσας 

Graphic Design: Παντελής Κάσδαγλης | Gullwing
Τεχνική Υποστήριξη: Γιώργος Ντάγκαλης

Συνεργάτες:
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης | Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας 
Αριστείδης Μωραϊτίνης Αερολέσχη 
Kavala Air Sea Show