Ο Θοδωρής Ταχτατζίδης που μπήκε καθυστερημένα στον αγώνα με την Ξάνθη καθώς έδινε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, μιλάει για την απόφασή του να σταθεί δίπλα στην ομάδα της πόλης του στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της.

 

Η φετινή ιστορία της Καβάλας είναι μοναδική στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενδεχομένως όχι μόνο του ελληνικού. Πού ξανακούστηκε άλλωστε επαγγελματική ομάδα να αγωνίζεται με... μη ποδοσφαιριστές!

 

Ποια ήταν η μοναδική λύση για να συμπληρώσει τουλάχιστον ένα σύνολο 13-14 παιδιών που θα απαρτίσουν το ρόστερ της ως τον Γενάρη όπου θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές; Να βρει κάποιους που... δεν ήταν ποδοσφαιριστές. Παίκτες δηλαδή οι οποίοι δεν είχαν βγάλει ποτέ τους ποδοσφαιρικό δελτίο, ούτε καν ως πιτσιρικάδες

 

Ανάμεσά τους και το πρόσωπο των τελευταίων ημερών στην Καβάλα, ο Γιώργος-Θοδωρής Ταχτατζίδης ο οποίος είδε από τη μία ημέρα στην άλλη να γίνεται viral και το όνομά του να “παίζει” σε όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες, καθώς στο παιχνίδι με την Ξάνθη μπήκε περίπου στο 20ο λεπτό για να συμπληρώσει 11άδα η ομάδα του, μιας και νωρίτερα έδινε εξετάσεις για το πανεπιστήμιό του! 

 

Ποια όμως είναι ακριβώς η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό; Όπως λέει στο SDNA: “Παλαιότερα έκανα Παγκράτιο, είχα και κάποιες διακρίσεις, αλλά έχω σταματήσει αρκετά χρόνια καθώς δεν μου το επέτρεπαν οι υπόλοιπες υποχρεώσεις που είχα με τα μαθήματα. Ποδόσφαιρο δεν έπαιξα ποτέ σε ομάδα

 

Μόνο με ορισμένους φίλους μαζευόμασταν και πηγαίναμε κάποιες φορές, αλλά όχι πολύ συχνά. Τα καλοκαίρια λίγο περισσότερο, τον χειμώνα πιο αραιά. Μέχρι εκεί. Φυσικά μου αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά ποτέ δεν είχα όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής”, λέει αρχικά ο 20χρονος παίκτης της Καβάλας. 

 

Εσωτερικό χαφ και... προγραμματιστής υπολογιστών!

 

Ο Ταχτατζίδης σπουδάζει προγραμματισμό υπολογιστών στη Βουλγαρία, βρίσκεται στο τρίτο έτος και τον τελευταίο 1,5 χρόνο κάνουν μαθήματα διαδικτυακά στο πανεπιστήμιό του. Να όμως, που έτυχε οι εξετάσεις του, ένα τεστ προόδου για την ακρίβεια, να συμπέσει με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, στο ματς της περασμένης Τετάρτης με την Ξάνθη. 

 

“Το τεστ το δίναμε στη 1 το μεσημέρι. Είχα ζητήσει πριν μέρες από τον καθηγητή μου να δώσω κάποια άλλη στιγμή μόνος μου, αλλά μου είπε πως δεν γινόταν και θα έπρεπε να εξεταστώ ταυτόχρονα με τους άλλους συμφοιτητές μου. Ενημέρωσα τον προπονητή μου και μου είπε ότι προτεραιότητα έχουν οι σπουδές μου, να μην πιεστώ και μόλις τελειώσω να ετοιμαστώ απλώς όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπω στο παιχνίδι. Καταλαβαίνει κι εκείνος την κατάσταση, αλλά κι ολόκληρη ομάδα την ιδιαίτερη αυτή συγκυρία. Ελπίζω πως έγραψα καλά...”. 

 

Πώς είναι όμως η εμπειρία για ένα παιδί όπως εκείνος να καλείται ξαφνικά να συμμετάσχει σε έναν επαγγελματικό ποδοσφαιρικό αγώνα; 

 

“Είναι τρομερή η εμπειρία, δεν το συζητάμε αυτό. Εγώ αγωνίζομαι ως εσωτερικός χαφ σε ένα 5-4-1 που παίζει η ομάδα. Αλλά νομίζω πως όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Πάνω απ' όλα θέλουμε να σώσουμε την ομάδα. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην πόλη. Η Καβάλα είναι ένας πολύ ιστορικός σύλλογος”. 

 

“Χάρη μας έκανε η Ξάνθη που έβαλε μόνο έξι”

 

Επτά γκολ στην πρεμιέρα από τον Πιερικό, έξι από την Ξάνθη. Πώς το αντιμετώπισαν αυτό οι παίκτες της Καβάλας; 

 

“Ο προπονητής μας είπε πως ήταν πολύ ευχαριστημένος. Όσα γκολ και να δεχόμασταν δεν τον ενδιέφερε. Μόνο μπράβο ακούμε από όλους επειδή καταφέρνουμε με τη συμμετοχή μας να σώσουμε τον σύλλογο. Όταν παίζεις με μία ομάδα σαν την Ξάνθη που είναι το φαβορί για άνοδο, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Και χάρη μας έκαναν που έβαλαν μόνο έξι γκολ, από ένα σημείο και μετά άλλαζαν μόνο πάσες, έκαναν fair play γιατί αναγνωρίζουν κι αυτή την κατάστασή μας. Παρά ταύτα νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε ικανοποιητικά, παλέψαμε αρκετά και στα δύο παιχνίδια, προσπαθήσαμε και να επιτεθούμε, όμως το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο από το δικό μας. Θα μείνω στην ομάδα για όσο με χρειάζεται”.

 

Ενώ για τον λόγο που εμφανίστηκαν μόνο 11 παίκτες στον αγώνα με την Ξάνθη, αναφέρει ότι: “Από τους 14 παίκτες που διαθέτουμε συνολικά, ένας βρισκόταν στα Γιάννενα που είναι φοιτητής, άλλος είχε υποχρεώσεις με το δικό του άθλημα και ο τρίτος είναι φαντάρος και δεν καταφέραμε να του εξασφαλίσουμε άδεια για να βγει”.

 

Πηγή: sdna.gr