Τέτοιες ημέρες, πριν τριάντα χρόνια, το 1991, ξεκινούσε η δημοσιογραφική πορεία του ΕΝΑ channel, του δεύτερου κατά σειρά τηλεοπτικού σταθμού της Καβάλας ο οποίος ιδρύθηκε και λειτούργησε λίγους μόλις μήνες μετά από την έναρξη του άλλου σταθμού, του Center tv. 

 

Σε ανάρτησή του, ένας από τους πρωτεργάτες του σταθμού των αδερφών Κουκουτίνη, ο Κώστας Παπακοσμάς έγραψε:

 

«...και όμως πέρασαν 30 χρόνια...»

 

Μιλώντας στο KavalaNews, θυμάται συγκεκριμένα:  «αρχικώς δεν είχαμε δελτίο με φυσική παρουσία αλλά μαγνητοσκοπημένα τα ρεπορτάζ της ημέρας σε ένα συνολικό βίντεο μιας ώρας».

 

Ήταν τα περίφημα για εκείνη την περίοδο «Πρόσωπα και γεγονότα» τα οποία έδωσαν και τον αρχικό τίτλο του τηλεοπτικού προϊόντος των ειδήσεων. 

 

«Στις 11 Ιανουαρίου του 1992» συμπληρώνει ο Κώστας Παπακοσμάς, «ήταν το πρώτο δελτίο με παρουσία στο studio. Είχαν γίνει πολλά δοκιμαστικά για τους εκφωνητές και το σχήμα είχε και τρίτο άτομο που έλεγε τα αθλητικά».

 

Η φωτογραφία που συνόδευε το σχόλιο του για τα 30 χρόνια που πέρασαν, έδειχνε τον ίδιο και την Κατερίνα Κακιλή σε ένα από τα πρώτα δελτία ειδήσεων μπροστά από το αρχικό σκηνικό ειδήσεων του ΕΝΑ channel. 

 

Τις αθλητικές ειδήσεις παρουσίαζε στα πρώτα δελτία ειδήσεων του ΕΝΑ channel ο Νίκος Γενικόπουλος. Η τηλεόραση τηςΠρωινής λειτούργησε μερικά χρόνια αργότερα. 

 

Τα πρώτα χρόνια της τοπικής τηλεόρασης, «απέναντι» από το δελτίο ειδήσεων του ENA channel τις ειδήσεις παρουσίαζαν στο Center tv ο Πέτρος Πετρόπουλος και η Σούζυ Καζαντζίδου. Η τελευταία εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στον Alpha ως ανταποκρίτρια βόρειας Ελλάδας. 

 

Το κανάλι του Μάκη Πασαλίδη, εκείνα τα χρόνια είχε στις ειδήσεις αθλητικογράφο αλλά και παρουσιάστρια καιρού (Χρύσα Παπαδοπούλου).