Η προβολή και η διαφήμιση της Καβάλας, ως προορισμός κρουαζιέρας, καθώς εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική σαν περιοχή, με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση «Ανάλυση Αγοράς Κρουαζιέρας», στο Επιμελητήριο Καβάλας, σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε μαζί με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. 

 

Την παρουσίαση έκανε ο Ιωάννης Μπρας, από την εταιρεία Five Senses, οποίος συνέταξε και την εν λόγω μελέτη. 

 

Κύρια σημεία της παρουσίασης, ήταν η ανάλυση τάσης της κρουαζιέρας στην περιοχή για την περίοδο 2021-2023, SWOT analysis για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία, απειλές-προοπτικές της περιοχής, οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας και στα γειτονικά λιμάνια, τα παγκόσμια ταξίδια κρουαζιέρας και οι υπάρχουσες εταιρείες που επισκέπτονται το λιμάνι.

 

«Το Επιμελητήριο Καβάλας, ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το προϊόν του προορισμού Καβάλα, που όταν προβάλλεται στις εταιρείες κρουαζιέρας προσλαμβάνεται με δυναμική και με θετική διάθεση» σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας

 

«Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών είναι πως το Λιμάνι της Καβάλας “Απόστολος Παύλος” πρόκειται να λειτουργήσει ως home port λιμάνι για το έτος 2022, ενώ αναμένεται η άφιξη τουλάχιστον 31 κρουαζιεροπλοίων», λέει ο κ. Δέμπας. 

 

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας κα. Άννυ Θυσιάδου, ο  πρόεδρος της Δημωφέλεια κ. Παναγιώτης Αγγελίδης, ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, τουριστικοί - ναυτικοί πράκτορες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλες επιχειρήσεις. Την εκδήλωση χαιρέτησε μέσω εκπροσώπου του και ο βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.