Δυο παιδιά ηλικίας 3,5 και 12 ετών νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας με κορωνοϊό. Συνολικά στην κλινική κόβιντ το πρωί της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου νοσηλεύονταν 43 ασθενείς. Οι 7 ασθενείς είναι από το νησί της Θάσου.

 

Το παιδί που είναι 3,5 ετών πιθανόν να λάβει εξιτήριο και εντός της ημέρα, ενώ ο 12χρονος θα παραμείνει για νοσηλεία. 

 

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται  έξι ασθενείς με κορωνοϊό. 

 

Δύσκολα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη 

 

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται 8 παιδιά με ηλικία από μερικών ημερών έως 15 ετών, στο οποίο χθες Κυριακή (7/11) παρατηρήθηκε νέο ρεκόρ

 

Πάνω από 150 άνθρωποι με συμπτώματα κορωνοϊού προσήλθαν στο νοσοκομείο κι έγινε εισαγωγή στους μισούς από αυτούς. 

 

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες στη Θεσσαλονίκη, 4 διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ και περιμένουν στη λίστα αναμονής για να ελευθερωθεί κρεβάτι. 

 

Τα περιστατικά είναι πιο βαριά από ότι στο  προηγούμενο κύμα λένε οι γιατροί της Θεσσαλονίκης και σημειώνουν ότι πλέον χτυπούν και πολύ πιο μικρές ηλικίες. 

 

«Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ περιμένουν ή να θεραπευτεί κάποιος – πράγμα ασυνήθιστο- ή να πεθάνει για να μπουν στη ΜΕΘ. Πεθαίνει ένας και μπαίνει ένας άλλος. 

 

Ο θάνατός σου η ζωή μου έχει γίνει» λέει χαρακτηριστικά ο πνευμονολόγος και συντονιστής Διαχείρισης Πανδημίας από το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Διαμαντής Χλωρός.