«Ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν τα μνημόνια, το κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ: να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ και να χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της», δηλώνει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου

 

«Η εκλεκτή της ΝΔ διοίκηση της εταιρείας ολοκλήρωσε χθες το έγκλημα, με την υπερψήφιση από τη γενική συνέλευση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με παράλληλη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης για τους υφιστάμενους μετόχους, που δρομολογεί την εκδίωξη της πλειοψηφίας του Δημοσίου από τη ΔΕΗ», συμπληρώνει η βουλευτής. 

 

«Σήμερα που η Ελλάδα «στέφεται» πρωταθλήτρια ακρίβειας ρεύματος στην Ευρώπη, καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή χονδρικής, 253,33 ευρώ/MWh, η κυβέρνηση, αντί να ενισχύσει τους ενεργειακούς φορείς και εταιρείες, επιλέγει να χάσει την πλειοψηφία στη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρισμού στην Ελλάδα και να εκχωρήσει το 49% του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) σε ένα κερδοσκοπικό fund, το οποίο θα λαμβάνει μόνιμα κέρδη χωρίς υποχρέωση για επενδύσεις.

 

Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ επιλέγουν να αφαιρέσουν το Δ, δηλαδή το Δημόσιο, από τη ΔΕΗ. Αυτή ήταν η στρατηγική τους από την πρώτη στιγμή που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας», καταλήγει η κ. Ελευθεριάδού.