«Η διοίκηση του Δήμου απέτυχε μέχρι στιγμής να εξασφαλίσει μία καλή και βιώσιμη συμφωνία με την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση της Καλαμίτσας, που θα διατηρεί τον χαρακτήρα της λαϊκής πλαζ για τους Καβαλιώτες» λέει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ο Τόπος της Ζωής μας» και δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Παπαδόπουλος

 

Όσα λέει ο κ. Παπαδόπουλος: 

 

"Δεν είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχιση των συζητήσεων. Ο Δήμαρχος Καβάλας ΕΧΑΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ σε διαπραγματεύσεις χωρίς συγκεκριμένο πλάνο και χωρίς συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης. Το αδιέξοδο είναι δυστυχώς πολύ κοντά μας.

 

Κωστής Σιμιτσής και Θόδωρος Μουριάδης αδιαφόρησαν να ανανεώσουν τη συμφωνία μέσα στην τελευταία και κρισιμότερη περίοδο (2011-2014) της 30χρονης παραχώρησης (που έληγε το 2015) και “αδυνάτισαν” έτσι τη θέση του Δήμου, βάζοντας σε θέση ισχύος την ΕΤΑΔ.

 

Επιπλέον, καταλόγισαν πρόστιμο 900.000€ μόνο στην ιδιοκτήτρια ΕΤΑΔ για αυθαίρετα κτίσματα και αυθαίρετες εργασίες που έγιναν στην Καλαμίτσα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες (και ενώ ο Δήμος διαχειριζόταν την ακτή), οδηγώντας τη σχέση Δήμου Καβάλας-ΕΤΑΔ “στα βράχια”.

 

Και τέλος, δεν αξιοποίησαν κανέναν από τους παλαιότερους νόμους για να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα κτίσματα και να θεραπεύσουν όλα τα τυπικά προβλήματα του οικοπέδου.

 

Έτσι, ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να πετύχουν μία βιώσιμη συμφωνία παραχώρησης με καλύτερους όρους από τους όρους που προσφέρονται σήμερα.

 

Τουλάχιστον, η σημερινή διοίκηση του Δήμου ας φροντίσει να μην υπάρχει στην επόμενη τουριστική περίοδο αυτό το χάλι που ζούμε τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις και τις υποδομές της παραλίας.

 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΛΑΖ, με ασφάλεια και υγιεινή για τους Καβαλιώτες.

 

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

 

Αξίζει στους Καβαλιώτες μία τέτοια Καλαμίτσα;"