Για τεράστια προβλήματα και ελλείψεις στα νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος εξαιτίας  λόγω της αναστολής εργασίας των υγειονομικών.

 

Όπως λέει ο κ. Γιαννάκος τα νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, έχουν πληγεί και τα δύο από τις αναστολές εργασίας και βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. 

 

«Δεν έχουν τις δυνατότητες πιά να αναπτύξουν τον ίδιο αριθμό κλινών ΜΕΘ και απλής νοσηλείας όπως στη κορύφωση του τρίτου κύματος λόγω των ελλείψεων προσωπικού που προέκυψαν από τις αναστολές. Είναι ήδη στα όρια τους. Το επιχειρησιακό σχέδιο λειτουργίας των νοσοκομείων μετά τις αναστολές απέτυχε παταγωδώς».

 

Παράλληλα, προσθέτει για το νοσοκομείο Καβάλας, ότι «από τους 1.050 συνολικά εργαζόμενους τέθηκαν 100 σε αναστολή εκ των οποίων 50 νοσηλευτικό προσωπικό που δεν αναπληρώθηκαν. 

 

Σήμερα το Νοσοκομείο είναι στα όρια του με γεμάτη τη κλινική κορωνοιου 40 ασθενών και γεμάτη τη ΜΕΘ με 7 διασωληνωμένους ασθενείς. Χθες δύο διασωληνωμένοι νέοι σε ηλικία ασθενείς με κορωνοιο διακομίσθηκαν λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 

Στο τρίτο κύμα της πανδημίας νοσήλευαν 150 ασθενείς σε κλινικές κορωνοιου και 12 στη ΜΕΘ. Σήμερα έφτασαν σε οριακή κατάσταση με 40 ασθενείς με κορωνοιο στις κλινικές και 7 διασωληνωμένους με κορωνοιο στη μεθ. Επίσης για διασωληνωμένα γενικά περιστατικά λειτουργούσαν 8 κλίνες ΜΕΘ και τώρα 6

 

Διακομίζουν ήδη διασωληνωμένα περιστατικά κορονοϊού στην Αλεξανδρούπολη».

 

86 υγειονομικοί σε αναστολή στην Αλεξανδρούπολη 

 

Επίσης, για το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ο κ.Γιαννάκος σημειώνει πως «έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας 86 συνάδελφοι. 14 γιατροί και 72 λοιπό προσωπικό. Από το νοσηλευτικό προσωπικό τέθηκαν σε αναστολή 44 συνάδελφοι και αντικαταστάθηκαν από 4. Νοσηλεύουν 45 περιστατικά κορονοϊού σε απλές κλίνες και είναι σχεδόν γεμάτοι.

 

Νοσηλεύουν επίσης 13 διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοιου σε μεθ από τις 16 κλίνες μεθ που διαθέτουν. Στο τρίτο κύμα της πανδημίας είχαν ανεπτυγμένες και νοσήλευαν πάνω από 80 περιστατικά κορωνοιου σε απλές κλινικές. Επίσης είχαν ανεπτυγμένες 21 κλίνες μεθ κορονοϊού και τώρα μετά βίας 16. Με την υπάρχουσα στελέχωση τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όρια τους με το ένα τέταρτο της κίνησης».

 

πηγή: ieidiseis.gr