γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 18/9 στο Λιμεναρχείο της Θάσου όταν έλαβε σήμα για αγνοούμενο άνδρα  που ξεκίνησε για ψαροντούφεκο από την παραλία του Παχύ. 

 

Ο άνδρας που έχει καταγωγή από τη Θάσο και διαμένει μόνιμα στην Καβάλα, βρισκόταν μέσα στη Θάλασσα την ώρα που ξέσπασε το μπουρίνι με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τον έντονο κυματισμό. Αμέσως ειδοποιήθηκαν ιδιώτες ψαράδες για να βοηθήσουν στις έρευνες ενώ σηκώθηκε και ελικόπτερο που έψαχνε σε όλη την περιοχή. 

 

Οι Λιμενικοί του Λιμεναρχείου της Θάσου έψαχναν για αρκετή ώρα και στα βράχια γύρω από τον Παχύ στην περίπτωση που ο άνδρας είχε παρασυρθεί προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

 

Τελικά εντοπίστηκε δύο ώρες αργότερα ανάμεσα στη Θαλάσσια περιοχή Κεραμωτής και Θασοπούλας από το πλοίο της γραμμής «Θάσος ΙΙΙ» το οποίο εκείνη την ώρα εκτελούσε το δρομολόγιο του από τη Θάσο προς την Κεραμωτή. 

 

Ο καπετάνιος άνοιξε την μπουκαπόρτα και οι ναυτικοί του πλοίου, με τη βοήθεια των ανδρών του Λιμενικού περισυνέλλεξαν τον άνδρα ο οποίος είχε τις αισθήσεις του. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και το πλοίο συνέχισε την πορεία του προς το λιμάνι της Κεραμωτής μεταφέροντας και τον άνδρα που βρήκε μέσα στη θάλασσα καθώς κρίθηκε σκόπιμο ότι θα μεταφερόταν με μεγαλύτερη προστασία από το κρύο από ότι με το σκάφος του Λιμενικού. Όπως διαπιστώθηκε ο άνδρας έφερε σημάδια υποθερμίας. 

 

Από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. 

 

Δεν είναι όμως το μόνο περιστατικό που διαχειρίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου το Λιμεναρχείο στο νησί της Θάσου καθώς κάποιοι κολυμβητές την ώρα που εκδηλώθηκε βρίσκονταν στη θάλασσα και παρασύρθηκαν από τα κύματα στις παραλίες Χρυσή Αμμουδιά και στη Σκάλα Ποταμιάς. Το σκάφος του Λιμενικού τους περισυνέλλεξε με επιτυχία χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα στους λουόμενους.