Ο Βουλευτής  Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του και ειδικότερα τους υποψήφιους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ ότι, μετά από σχετική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ.Νικόλαο Παγώνη, το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί μετά το κλείσιμο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μη Μισθωτών Ροδόπης (Κομοτηνής) ήδη επιλύεται.

 

Πιο συγκεκριμένα, στις 9.8.2021 έκλεισε η Περιφερειακή Διεύθυνση Μη Μισθωτών Ροδόπης, η οποία ήταν αρμόδια για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων συνταξιοδότησης ασφαλισμένων πολλών περιοχών όπως της Καβάλας, της Δράμας, της Αλεξανδρούπολης κ.α.. , με αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι φάκελοι των συντάξεων στα κατά τόπους αρμόδια Υποκαταστήματα. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας τεράστιος όγκος εκκρεμών αιτήσεων, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι των τοπικών Υποκαταστημάτων δεν είχαν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν αιτήσεις συνταξιοδότησης, εφόσον όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα  οι συγκεκριμένες αιτήσεις διαβιβάζονταν στα Κεντρικά της Κομοτηνής.

 

Ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ.Νικόλαος Παγώνης ενέσκηψε με μεγάλο ενδιαφέρον  στο πρόβλημα που του εξέθεσε ο Βουλευτής και διαβεβαίωσε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί τα σεμινάρια εκπαίδευσης των υπάλληλων. Επιπλέον, ο Υποδιοικητής ανέφερε ότι από τις 20 Σεπτεμβρίου πρόκειται να μεταβεί σε Καβάλα, Δράμα και Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο υπαλλήλων της Κομοτηνής, που θα αναλάβει την εκπαίδευση των υπαλλήλων των κατά τόπους Υποκαταστημάτων.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: « Ευχαριστώ θερμά τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, κ.Παγώνη για την άμεση ανταπόκρισή του στο πρόβλημα που του εξέθεσα. Η εκπαίδευση των υπαλλήλων του Υποκαταστήματος Καβάλας θα εκκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε οι ώριμες αιτήσεις συνταξιοδότησης να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.»

 

(δελτίο Τύπου)