Εδώ και καιρό, η Δημοτική Αρχή έχει προκαλέσει… ασφυξία στην τοπική μας οικονομία και διαιρεί συνεχώς την κοινωνία. Η νέα «περιπέτεια» που ζήσαμε πάλι με την μετονομασία της οδού Ομονοίας δείχνει τις αρνητικές συνέπειες τόσο από την απουσία σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης, όσο και από την ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου να λαμβάνει αποφάσεις «πατώντας» σε ισχυρά δεδομένα και πραγματικές ανάγκες. Έχει κυριολεκτικά «μαλλιάσει η γλώσσα μας» να λέμε ότι κάθε απόφαση του Δήμου χρειάζεται να ζυγίζεται προσεκτικά, να συζητιέται σε βάθος με όλους και να παίρνει υπόψη όλες τις πλευρές του κάθε προβλήματος. Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν από το πουθενά συγκρούσεις και διαχωριστικές γραμμές που διασπούν την ενότητά μας.

 

Ως Δημοτική Κίνηση έχουμε κάνει συγκεκριμένες τοποθετήσεις για τον τουρισμό ως σημαντικό πυλώνα στα ζητήματα της τοπικής ανάπτυξης. Ο τουρισμός έχει τη δυνατότητα να φέρει άμεσα αποτελέσματα, έσοδα και νέες θέσεις εργασίας. Η συζήτηση για την αξιοποίηση της κληρονομιάς του Αποστόλου Παύλου μπορεί να είναι μία αρχή και να γίνει πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά. Χρειάζεται μελέτη, ανάλυση όλων των δεδομένων, διαβούλευση με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και, το κυριότερο, αποφάσεις και συντονισμένη δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Είναι ωστόσο πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι εδώ και αρκετούς μήνες ανοίγουν θέματα στον δημόσιο διάλογο που δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για τον Δήμο μας. Έχουμε πάψει να συζητάμε για όσα θα φέρουν μία… «ανάσα» στην τοπική μας οικονομία: ποια είναι τα έργα που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και τα οποία ποτέ δεν μας παρουσίασε; Τι θα γίνει με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου; Τι θα γίνει με τα στρατόπεδα, το παλιό νοσοκομείο και τα άλλα αναξιοποίητα κτίρια; Πώς θα προχωρήσουν τα έργα της Περιμετρικής και της σιδηροδρομικής σύνδεσης;

 

Ένα είναι σίγουρο: ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Και ενώ εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας, χάνονται ευκαιρίες για το μέλλον του τόπου μας….

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος