Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κωστή Χατζιδάκη είχαν το απόγευμα του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα οι οποίοι εδώ και μερικές ημέρες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τις απολύσεις τους από το εργοστάσιο. 

 

 

Πάνω από 150 άτομα εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είχαν από το πρωί μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την έλευση του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για τα εγκαίνια της 85ηςΔιεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Οι απολυμένοι θα συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας για τις άδικες, όπως τις χαρακτηρίζουν απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία, παρά το γεγονός ότι υπήρξε και η διαβεβαίωση τού ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Εργασίας ότι θα υπάρξει παρέμβαση ώστε να μην προχωρήσει το σχέδιο των ομαδικών απολύσεων.

 

Οι απολυμένοι από τα Λιπάσματα πέτυχαν τον υπουργό στην καφετέρια του ξενοδοχείου όπου διέμενε στην πλατεία Αριστοτέλους. Για πάνω από μισή ώρα οι πρώην εργαζόμενοι προσπαθούσαν να δώσουν στον υπουργό να καταλάβει ότι έχουν χάσει τις δουλειές τους παρά το γεγονός ότι ο ίδιος όπως και ο πρωθυπουργός είχαν διαβεβαιώσει ότι γνωρίζουν το θέμα και ότι θα ασχοληθούν προσωπικά οι ίδιοι. 

 

Ο κ. Χατζηδάκης πάντως δε φάνηκε πρόθυμος να ακούσει, στην αρχή ήταν ειρωνικός απέναντι στον κόσμο που του μιλούσε με αποτέλεσμα να αγριέψουν τα πνεύματα. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιοι από τους εργαζόμενους εξαγριώθηκαν θεωρώντας ψεύτικες τις απαντήσεις που έπαιρναν. 

 

Ο υπουργός έλεγε ότι δεν γνωρίζει την εργοδοσία του εργοστασίου ενώ τους καλούσε συνέχεια στο γραφείο του να μιλήσουν.  Ο κ. Χατζηδάκης αφού άκουσε επανειλημμένα ότι έχει αφήσει 150 οικογένειες στην ανεργία και ότι δεν τήρησε το λόγο του αποχώρησε συνοδευόμενος από τη φρουρά του χωρίς να δώσει κάποια άλλη εξήγηση.