Ερώτηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου και η τομεάρχης κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεανώ Φωτίου, σχετικά με τον αποκλεισμό 833 οικογενειών-δικαιούχων της Π.Ε. Καβάλας, από το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μέσω της αρμόδιας τομεάρχη Θεανώς Φωτίου, επισήμανε από πολύ νωρίς το πρόβλημα που θα προέκυπτε από την πολιτική της Κυβέρνησης, το αρμόδιο Υπουργείο κώφευσε, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χιλιάδες δικαιούχοι. 

 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους γονείς των μαθητών/τριων στην Π.Ε. Καβάλας που, αν και πληρούν τα κριτήρια επιλογής, αποκλείονται από τους πίνακες των δικαιούχων.

 

Έτσι, στο νομό Καβάλας, αποκλείονται:

 

17 παιδιά από τον Δήμο Θάσου

449 παιδιά από τον Δήμο Καβάλας

156 παιδιά από τον Δήμο Νέστου

211 παιδιά από τον Δήμο Παγγαίου.

 

Ας σημειωθεί ότι το 2015 η ΝΔ παρέδωσε 75.000 vouchers, αποκλείοντας εξ αρχής από το πρόγραμμα τις άνεργες μητέρες, όταν η ανεργία ήταν 27%, ενώ το 2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνοντας κάθε χρόνο τον αριθμό, εν μέσω μνημονίων, παρέδωσε 155.000 vouchers.

 

Οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρωτούν το αρμόδιο Υπουργείο αν προτίθεται να λάβει μέτρα, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία  και να χορηγηθούν vouchers σε όλες τις οικογένειες της Π.Ε. Καβάλας που, παρότι έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο, απορρίφθηκαν από το Πρόγραμμα, ή, σε διαφορετική περίπτωση, αν σκοπεύει να βρει άλλες χρηματοδοτικές πηγές.