Για προσπάθεια φίμωσης κάνει λόγο το Τομεακό Συμβούλιο Καβάλας της ΚΝΕ, εξαπολύοντας τα πυρά του στον Δήμο Καβάλας επειδή «κατέβασε» τις αφίσες ενόψει του Φεστιβάλ, αλλά και στο Λιμενικό διότι δεν επέτρεψε στα μέλη να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό. 

 

Η ανακοίνωση: 

 

"Τη μια, δημοσιεύματα για τη … ρύπανση που προκαλούν τα banners της ΚΝΕ με το κάλεσμα του Φεστιβάλ. Στην Καβάλα αυτό… Της ρύπανσης των βιομηχανιών, του δηλητήριου στο νερό των Φιλίππων, της αφισοπλημμύρας, αρκεί να είναι για τις φιέστες του δήμου και για τη διαφήμιση των ιδιωτών επιχειρηματιών.

 

Την άλλη, προσπάθεια παρεμπόδισης από κλιμάκιο του λιμενικού εξόρμησης της ΚΝΕ με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, «γιατί δεν υπάρχει άδεια»… Για μοίρασμα υλικού!

 

Σήμερα (Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη, 4 μέρες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ), κατέβασμα από συνεργεία του δήμου όλου του προπαγανδιστικού υλικού του Φεστιβάλ από την πόλη, απ’ ό,τι μάθαμε με ευθεία εντολή «να μην μείνει τίποτα».

 

Η δημοτική αρχή και όσοι συμπαρατάσσονται σε αυτές τις λογικές αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη. Αν θεωρούν ότι με τέτοιες πρακτικές θα φιμώσουν την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, ότι με «άνωθεν εντολές» θα μετατρέψουν την πόλη σε θάλαμο αντισηψίας για την προώθηση της βρώμικης αντιλαϊκής πολιτικής, αποστειρωμένη από κάθε φωνή που τους χαλάει τη βιτρίνα, είναι βαθιά γελασμένοι.

 

Η Καβάλα είναι γεμάτη μαθητές που θα κληθούν από βδομάδα να επιστρέψουν στα σχολεία τους των πρωτοκόλλων μετάδοσης της πανδημίας. Είναι γεμάτη από φοιτητές που έχουν κοντά 2 χρόνια τις σχολές τους κλειστές. Είναι γεμάτη από νέους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τα φρεσκονομοθετημένα 10ωρα δουλειάς, τις απλήρωτες υπερωρίες και με τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα στον τζόγο. Είναι γεμάτη από ανέργους. 

 

Είναι γεμάτη από απολυμένους. Είναι γεμάτη από «εργολαβοποιημένους». Έχει άλλους να βγαίνουν σε «αναστολή», θύματα της αντεργατικής «εργαλειοποίησης» του εμβολιασμού από την κυβέρνηση και τις παλινωδίες της.  Είναι γεμάτη από λαϊκές οικογένειες που περιμένουν τα νέα χαράτσια στο ρεύμα και τις ανατιμήσεις των ειδών λαϊκής κατανάλωσης. Δεν είναι μόνο τα σαλόνια τους και τα «σουαρέ» τους. Από αυτούς θα πάρουν απάντηση!

 

Βρώμικο και σάπιο είναι το σύστημα που υπηρετούν! Ανάσα, ελπίδα και διέξοδος υπάρχει στον αγώνα για την ανατροπή του! Όλοι στο 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στην Καβάλα, Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στο πάρκο Φαλήρου!

 

Το Τομεακό Συμβούλιο Καβάλας της ΚΝΕ