γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Τρία, τουλάχιστον, προγραμματισμένα χειρουργεία αναβλήθηκαν την Πέμπτη 26 Αυγούστου στο Νοσοκομείο Καβάλας σύμφωνα με όσα ανέφεραν ασθενείς που μίλησαν στο KavalaNews

 

Οι ασθενείς είχαν προσέλθει κανονικά το πρωί στο Νοσοκομείο, ορισμένοι από πολύ μακριά

 

Τα δε ραντεβού είχαν κλειστεί πολλούς μήνες πριν λόγω της μεγάλης αναμονής. 

 

Άρχισε η προεγχειρητική προετοιμασία με τη χορήγηση των απαραίτητων φαρμάκων και κάποια στιγμή συνέβη κάτι άνευ προηγουμένου. 

 

«Εμφανίστηκε ο γιατρός ο οποίος είναι μάλιστα διευθυντής της κλινικής και μάς ρώτησε αν έχουμε πρόβλημα που είναι ανεμβολίαστος» αναφέρει χαρακτηριστικά ένας ασθενής. 

 

Επικράτησαν μερικά «παγωμένα» δευτερόλεπτα και οι ασθενείς τελικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν. 

 

Τα χειρουργεία δεν έγιναν ποτέ. 

 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας μεταξύ άλλων: «είναι απόφασή του να μην εμβολιαστεί. Είναι από τους γιατρούς που αν έως την 1η Σεπτέμβρη δεν αλλάξει γνώμη, θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο». 

 

Ο κ. Κλειτσιώτης σχολίασε ότι ο γιατρός "έπραξε σωστά και υπεύθυνα" να ενημερώσει πρώτα τους ασθενείς και όταν το έκανε αυτό, είπε, είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

 

Ανεμβολίαστο το 12% των εργαζόμενων

 

Σημειώνεται ότι σε ένα σύνολο 1.005 εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καβάλας, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι είναι 120 άτομα (ποσοστό 11,94%). 

 

Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι είναι νοσηλευτές, σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη, ο οποίος εξήγησε ότι σε επίπεδο γιατρών υπάρχουν 8 ειδικευόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και 3 γιατροί ειδικότητας. 

 

Οι 11 ανεμβολίαστοι γιατροί αντιστιχούν στο 5,2% των 210 γιατρών που εργάζονται στο νοσοκομείο Καβάλας.

 

Ορισμένοι από τους ανεμβολίαστους έχουν υποβάλλει φακέλους με αιτήματα εξαίρεσης για λόγους υγείας, οι οποίοι αναμένεται να εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή.