γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Πόλο έλξης τουριστών αποτελεί φέτος ο Θεολόγος της Θάσου. Ο λόγος; Η Κεφαλόγουρνα με τους καταρράκτες της. Ο κόσμος συρρέει να την επισκεφθεί από κοντά και να κολυμπήσει στα δροσερά νερά της. 

 

Μαγικό είναι και το τοπίο που την περιβάλλει καθώς βρίσκεται φωλιασμένη ανάμεσα στο πράσινο και στον ορεινό όγκο του Θεολόγου.

 

Η θέληση των τουριστών να επισκεφθούν την Κεφαλόγουρνα όπως είναι φυσικό έχει αυξήσει και την επισκεψιμότητα στο καταπράσινο ορεινό χωριό της Θάσου που από πάντα  αποτελεί την κύρια επιλογή των τουριστών για βόλτα και φαγητό τις βροχερές ημέρες του καλοκαιριού με τις θερινές μπόρες που η θάλασσα και η παραλία δεν ενδείκνυνται.

 

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί και από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο ενώ ένας από τους ανθρώπους που ασχολήθηκε ενεργά με την ανάδειξη της Θασίτικης βάθρας, είναι ο Νίκος Κίτρινος, γνωστός από την κοινή του πρωτοβουλία του με τον Γιάννη Ρεΐζη, για τους Ποδηλατικούς Αγώνες Θάσου, έναν επιτυχημένο υπερδεκαετή θεσμό, διεθνούς σημασίας. 

 

Οι κάτοικοι του Θεολόγου βλέπουν με χαρά πως πλέον το χωριό τους δεν το επισκέπτονται οι τουρίστες μόνο τις ημέρες που βρέχει αλλά όλες τις ημέρες του καλοκαιριού για να κολυμπήσουν στην Κεφαλόγουρνα.

 

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που ενώ κάνουν διακοπές στο νησί και διαμένουν σε καταλύματα κοντά στην παραλία επιλέγουν να διανυκτερεύσουν για ένα βράδυ σε καταλύματα του χωριού προκειμένου να χαρούν τις βουτιές στους καταρράκτες με την ησυχία τους χωρίς το άγχος της επιστροφής.