Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν φέτος τα σχολεία σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. 

 

Τι θα ισχύει για το άνοιγμα των σχολείων

 

Εκπαιδευτικοί: Οι  εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου (θα το πληρώνουν από την τσέπη τους).

 

Φοιτητές - Πανεπιστημιακοί: Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Oι φοιτητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικά εμβολιασμού ή πιστοποιητικά αρνητικού τεστ.

 

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια για την εξυπηρέτηση φοιτητών και προσωπικού αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις.

 

Επίσης οι πανεπιστημιακοί έχουν προτείνει για τους φοιτητές που δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή αρνούνται να προσκομίσουν αρνητικά τεστ να μην έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων για έξι μήνες.

 

Μαθητές: Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα και θα είναι δωρεάν