Τις περισσότερες φορές που βλέπουμε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία εποχής ξεχνάμε ότι αυτή τραβήχτηκε σε ένα κόσμο γεμάτο χρώματα. Κι όμως, αν καταφέρναμε να δούμε αυτή την φωτογραφία με χρώμα θα αντλούσαμε ακόμη περισσότερη πληροφορία.
 

Επεξεργασία - Επιχρωματισμός

Με νέες τεχνικές αλλά και με ιστορικές αναφορές και έρευνα καταφέρνουμε να επιχρωματίσουμε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες και να απομακρύνουμε το εμπόδιο μεταξύ του παρελθόντος και της σύγχρονης οπτικής μας.

 

Πρόκειται για μια νέα τηλεοπτική σειρά μίνι ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στην  COSMOTE TV  στο θεματικό κανάλι Cosmote History HD, παραγωγής της γνωστής Καβαλιώτικης εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικού και κινηματογραφικού περιεχομένου GULLWING σε συμπαραγωγή COSMOTE TV.
Ιστορία με Χρώμα: Σειρά mini ιστορικών ντοκιμαντέρ.

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ: 36
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ: 2+ λεπτά
ΕΙΔΟΣ: Info Filler – Mini Documentary
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: GULLWING - COSMOTE TV
 

Κείμενα – Ιστορικότητα
 

Επιλέχθηκαν 36 φωτογραφίες από το 1880 έως το 1950  με διάφορα θέματα (ιστορία, πολιτισμός, γράμματα – τέχνες, αγροτική ζωή, κοινωνική ζωή). Κάθε φωτογραφία εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό και θεματικό πλαίσιο. Κάθε φωτογραφία αποτυπώνει μια στιγμή της ιστορίας της εποχής της, του γενικότερου χρονικού πλαισίου.
Κείμενα, από τους ιστορικούς της σειράς, που εμφανίζονται στην οθόνη συμπληρώνουν την πληροφορία για το χρονικό και θεματικό πλαίσιο της φωτογραφίας.
 

Κίνηση – Σύνθεση
 

Νέες τεχνικές εφαρμόζονται πάνω στην φωτογραφία η οποία αποκτά κίνηση, βάθος και τρισδιάστατη υπόσταση.
Η κάμερα μπαίνει μέσα στην φωτογραφία και αποτυπώνει την στιγμή από διάφορες οπτικές γωνίες. Πολλές φορές τα πρόσωπα και τα αντικείμενα αποκτούν κίνηση, άλλες φορές στην σύνθεση προστίθενται στοιχεία ζωντανεύοντας ακόμη περισσότερο την σκηνή.

 

Παρουσίαση

Η τελική παρουσίαση όλων των στοιχείων (επιχρωματισμένη φωτογραφία, κείμενα, κίνηση) γίνεται με αποτελεσματικό και προσιτό στο τηλεοπτικό κοινό, τρόπο.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι καλαίσθητο και μοναδικό  που μαγνητίζει το ενδιαφέρον. 
 

Σκηνοθεσία Παραγωγή: Παντελής Κάσδαγλης
Ιστορική Έρευνα: Θανάσης Διαλεκτόπουλος – Πασχάλης Παλαβούζης
Επιμέλεια Παραγωγής COSMOTE TV: Νατάσα Βερώνη, Αρτεμις Σκουλούδη
Οργάνωση Παραγωγής: Γιώργος Κάσδαγλης.
Αποκατάσταση - Επιχρωματισμός: Λευτέρης Κάσδαγλης
Σκηνοθέτης Motion Graphics: Δημήτρης Χατζόγλου
Τεχνική Υποστήρηξη Motion Graphics: Χάρης Κίορης
3D - Motion Graphics: Σαμ Μελκουμιάν
Graphics: Κομνάς Παπαδόπουλους
Μοντάζ: Δημήτρης Χατζόγλου
Μουσική: Γιώργος Ξουλόγης