"Σε παραδοχή ενός μεγάλου σκανδάλου, που θυμίζει την περίπτωση Φουρθιώτη, υποχρεώθηκε (ίσως άθελά του) ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου που αφορά την παροχή αστυνομικής δύναμης (10 αστυνομικών και 2 περιπολικών) για την φύλαξη των εισόδων του εργοστασίου Λιπασμάτων, ιδιοκτησίας του γνωστού καταδικασμένου για ηθική αυτουργία σε απιστία στην υπόθεση της Proton Bank Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

 

Η απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός, διαβάζοντας την απάντηση που του έδωσαν, έχοντας ο ίδιος άγνοια για το θέμα είναι αποκαλυπτική της προστασίας που χαίρει ο Λαυρεντιάδης: η αστυνομία διέθεσε το προσωπικό της γιατί πρόκειται για...χημική βιομηχανία! Η απάντηση προξενεί εύλογα ερωτήματα καθώς η εν λόγω βιομηχανία είναι χημική εδώ και δεκαετίες.

 

Εκτός των άλλων, ο κ. Υφυπουργός έκανε αόριστα λόγο για ακτιβιστικές ενέργειες σε εταιρεία στο Παλαιό Φάληρο (γεγονός αμφισβητήσιμο), η οποία δεν έχει καμία σχέση με το εργοστάσιο, όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει εγγράφως και προφορικώς στελέχη της διοίκησης του εργοστασίου.

 

Επίσης, αναφέρθηκε σε ακτιβιστικές ενέργειες στην Καβάλα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Καβαλιωτών, χωρίς να αναφέρει περισσότερα στοιχεία για την σοβαρή καταγγελία. Η κ. Ελευθεριάδου ζήτησε μ' επιτάσεως να ξεκαθαρίσει σε ποιες ακτιβιστικές ενέργειες αναφέρεται, χωρίς να λάβει απάντηση.

 

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Τα ερωτήματα παραμένουν:

 

-Σε ποια εταιρεία στο Παλαιό Φάληρο έγινε-δήθεν-ακτιβιστική επίθεση και τι σχέση έχει η εταιρεία με το εργοστάσιο Λιπασμάτων;

 

-Ποιες ακτιβιστικές ενέργειες έγιναν στην Καβάλα, από ποιους και πώς σχετίζονται με τη Λιπασμαοβιομηχανία;

 

Η κ. Ελευθεριάδου δήλωσε σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου: οι πλάτες που κάνει η Κυβέρνηση στον Λαυρεντιάδη, σε όλα τα επίπεδα, την ώρα που προχωρά σε ομαδικές απολύσεις, συντηρεί μία χημική βιομηχανία με εργολαβικό προσωπικό, χρωστά εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο, απολαμβάνει αστυνομικής φύλαξης, ΔΕΝ θα περάσουν και θα πολεμηθούν μέχρι τέλους".

 

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τάνια Ελευθεριάδου

 

(δελτίο Τύπου)