Το πρόσθετο έξοδο των διαγνωστικών τεστ για να πάει κάποιος διακοπές στα ελληνικά νησιά, θα πρέπει να υπολογιστεί για το φετινό καλοκαίρι. Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που ακυρώνουν τα πακέτα που έκλεισαν για το νησί της Θάσου και προτιμούν να απολαύσουν τις διακοπές τους στην ηπειρωτική πλευρά του νομού Καβάλας, όπως την Κεραμωτή ή τη Νέα Πέραμο

 

Όλοι σκέφτονται το κόστος

 

Πολλοί δεν γνωρίζουν, μέχρι και σήμερα, τί τεστ χρειάζεται να κάνουν προτού ταξιδέψουν, όπως δεν γνωρίζουν και αν μπορούν να το κάνουν δωρεάν σε κάποιο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να γλιτώσουν το κόστος

 

Κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, όσοι ήθελαν να ταξιδέψουν για τη Θάσο και δεν ήταν εμβολιασμένοι μπορούσαν να επιδείξουν απλά ένα αρνητικό self test. Αυτό όμως άλλαξε. Με ανακοίνωση του το Λιμεναρχείο ξεκαθάρισε πως για να μπει κάποιος ανεμβολίαστος ενήλικας στη Θάσο, απαιτείται μοριακό ή rapid test. 

 

Μιλούν για "καψώνι"

 

Σε πολλές περιπτώσεις, στο λιμάνι της Κεραμωτής υπήρξε ταλαιπωρία και σύγχυση κατά τον έλεγχο για την επιβίβαση στο πλοίο. Χωρίς να γνωρίζουν λοιπόν οι επισκέπτες ότι άλλαξαν τα μέτρα και πλέον χρειάζεται μοριακό ή rapid τεστ, έφτασαν στην Κεραμωτή και δεν τους επετράπη η είσοδος στο φέρι. Έτσι όλοι αναγκαζόταν να πάνε να κάνουν το τεστ με την λογική ότι θα περάσουν στο νησί με το επόμενο πλοίο.

 

Το οξύμωρο όμως είναι ότι όταν επέστρεψαν στο λιμάνι, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δεν τους έγινε κανένας έλεγχος. Λογικό οι άνθρωποι αυτοί να το θεωρήσουν «καψώνι». 

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για να αποφύγουν οποιαδήποτε ταλαιπωρία και επιπλέον κόστος, Έλληνες κατά κύριο λόγο τουρίστες, ακυρώνουν την Θάσο και επιλέγουν παραλιακές περιοχές του Παγγαίου ή την Κεραμωτή. 

 

Δείτε ΕΔΩ τα μέτρα που ισχύουν για τα ταξίδια στα νησιά.