Στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν οι εργαζόμενες του Νομικού Προσώπου «Κοινωνικής Αλληλεγγύης» του Δήμου Καβάλας το οποίο συνεδριάζει και αυτό που προκύπτει είναι ότι η εισήγηση από πλευράς Δήμου δεν έχει σχέση με την δικαστική απόφαση η οποία έχει τελεσιδικίσει και μετατρέπει τις συμβάσεις των 14 εργαζόμενων σε αορίστου χρόνου.

 

«Ξέρουμε ότι υπάρχει μία αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου Καβάλας που έχει αναγνωρίσει της 14 εργαζόμενες-ενάγουσες, ότι συνδέονται με το Νομικό Πρόσωπο με μία ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου. Δεν εφαρμόζουν ακριβώς την απόφαση του δικαστηρίου. Το κάνουν δόλια. Συστήνουν προσωρινή προσωποπαγή θέση με την επιβεβαίωση στο εισηγητικό ότι οι θέσεις αυτές θα καταργηθούν όταν καταργηθεί η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι». Θέλουν δηλαδή να πάρουν μία απόφαση ότι ναι μεν εργάζονται στο Νομικό Πρόσωπο, αλλά για την δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» λέει στον KavalaNews 102.8  η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου.  

 

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» το λειτουργεί η «Κοινωνική Αλληλεγύη», αλλά το επόμενο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί από τον Δήμο. Οι εργαζόμενες θα μείνουν "ξεκρέμαστες" με κίνδυνο απόλυσης. Τις θέσεις, τις ειδικότητες, τον χρόνο πρόσληψης και την μορφή, τα έχει ορίσει το δικαστήριο. Οποιαδήποτε παραβίαση απόφαση του δικαστηρίου ελλοχεύει κινδύνους ακόμα και για τις εργαζόμενες να γίνουν πολιτικοί όμηροι. Η απόφαση το δικαστηρίου όμως δεν λέει αυτό», συμπληρώνει. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8:

 

 

«Ζητάμε να εφαρμοστεί η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου. Είναι υποχρέωση. Σεβασμός και υλοποίηση της τελεσίδικης απόφασης που δικαίωσε τις 14 εργαζόμενες και έχει μετατρέψει τις συμβάσεις της σε αορίστου χρόνου. Ο Δήμος Καβάλας δεν αποδέχεται  την μετατροπή των εργαζόμενων ως εργαζόμενες αορίστου», λέει στον KavalaNews 102.8 o επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: