Ακόμα και με τη διενέργεια self test θα μπορούν οι ταξιδιώτες είτε από Κεραμωτή για  Λιμένα είτε από Καβάλα για Πρίνο να ταξιδέψουν προς το νησί της Θάσου. 

 

Το Λιμεναρχείο Καβάλας δεν εξέδωσε ανακοίνωση αλλά... διέρρευσε (!) ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρνητικό self test 24ωρων σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ώστε να το δείχνουν κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο.

 

Οι λιμενικές αρχές προχώρησαν σε... διασταλτική ερμηνεία των εξαιρέσεων της σχετικής διάταξης που επιβάλλει τα rapid test και τα pcr (μοριακά) τεστ.

 

Κι αυτό γιατί στην περίπτωση της Θάσου γίνεται χρήση της εξαίρεσης που λέει:

 

"οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), είτε σε εβδομαδιαία βάση, είτε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου". 

 

Ωστόσο, η Θάσος συνιστά ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα από την Καβάλα. 

 

Για το θέμα αναμένονται διευκρινίσεις, ενδεχομένως και νέα ή συμπληρωματική υπουργική απόφαση για τους περιορισμούς. 

 

Πάντως σε όσους ταξιδέψουν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου προς Θάσο δεν θα ζητηθεί βεβαίωση rapid ή pcr test. 

 

Θυμίζεται ότι από τα rapid & pcr test έχουν ήδη εξαιρεθεί άλλα νησιά όπως Λευκάδα και Εύβοια (λόγω γέφυρας) αλλά και η Σαλαμίνα, όπως επίσης και η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.