Μια επένδυση, 100 εκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται πως «έρχεται» στην Καβάλα. Ο επενδυτής είναι Ελληνοαμερικανός με δραστηριότητα στην Κίνα.

 

Πρόκειται για εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και μηχανές, που θα γίνει στη Βιομηχανική Περιοχή Καβάλας, έκτασης 100 στρεμμάτων. Όπως λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, οι επαφές άρχισαν από πέρσι. 

 

Η επιλογή του χώρου βασίζεται στις δυνατότητες για συνδυασμένες μεταφορές: πάνω σε αυτοκινητόδρομο, εμπορικό λιμάνι, ενώ υπάρχει το σχέδιο για κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου

 

Τα τρία στάδια της επένδυσης: 

 

- το κομμάτι των μπαταριών, 

 

- μικροί σταθμοί φόρτιστης και 

 

- το πιο μεγάλο πλάνο είναι το κομμάτι παραγωγής ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου στην Καβάλα. 

 

Σύμφωνα με τον Μάρκο Δέμπα, τα δύο πρώτα κομμάτια θα αρχίσουν σαν μία επένδυση και στη συνέχεια θα έρθει και η ολοκλήρωση του τρίτου στοιχείου. 

 

«Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2021 να έχουν τελειώσουν οι αδειοδοτήσεις και οι επιχορηγήσεις. Από εκεί και πέρα θέλει 12 περίπου μήνες για την κατασκευή του έργου. Τέλος του 2022 αρχές του 2023 πιθανόν να λειτουργεί η μονάδα εδώ. Πρόκειται για μία μονάδα που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη. Θα είναι το παράρτημα, ενώ αναμένεται να φέρει νέες θέσεις εργασίας» λέει ο κ. Δέμπας.

 

Επίσης αυτό που ξεκαθάρισε, είναι ότι πρόκειται για διαφορετική επένδυση από αυτήν του εργοστάσιο παραγωγής αλκοόλης, που είναι στα «σκαριά», πάλι στη ΒΙΠΕ, ύψους 100 εκατ. ευρώ και με τη δυνατότητα ανάπτυξης 300 θέσεων εργασίας (δες ΕΔΩ). 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8 ο Μάρκος Δέμπας: