γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλαν γιατροί, προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου και διασώστες του ΕΚΑΒ Θάσου και Καβάλας το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιουνίου, για να σωθεί ένα κοριτσάκι μόλις 15 μηνών που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του μετά από εισρόφηση. Το κοριτσάκι αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Θάσου και αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες με την παροχή οξυγόνου κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να φτάσει η μικρούλα στο Νοσοκομείο όσο το δυνατόν σε μικρότερο χρονικό διάστημα καθώς το κάθε λεπτό μετρούσε αντίστροφα για την κατάσταση της υγείας του. 

 

Τη διακομιδή από τη Θάσο με τη συνοδεία γιατρού, έκανε πλοίο της ΑΝΕΘ ο καπετάνιος του οποίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτάσει στο λιμάνι της Κεραμωτής σε λιγότερο χρόνο. 

 

Μόλις το πλοίο προσέγγισε λιμάνι το ασθενοφόρο έφυγε αμέσως για να συναντήσει την κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ που είχε ξεκινήσει από την Καβάλα. Η ανταπόκριση των δυο ασθενοφόρων έγινε άμεσα και το κοριτσάκι έφτασε στο Νοσοκομείο της Καβάλας με τη συνοδεία γιατρού πάρα πολύ γρήγορα όπου το περίμεναν οι γιατροί που ανέλαβαν να το περιθάλψουν.  

 

Όλα όπως φαίνεται λειτούργησαν άψογα καθώς δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να φτάσει το παιδί εγκαίρως στο Νοσοκομείο. 

 

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ Θάσου με ανάρτησή τους στο Facebook ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλλαν στην δύσκολη αυτή διακομιδή για να κρατηθεί το κοριτσάκι στη ζωή.

 

Συγκεκριμένα έγραψαν

 

 

Όταν το σύστημα Υγείας λειτουργεί ΑΨΟΓΑ, ελπίζουμε & ευχόμαστε όλα να πάνε καλά...

 

Η διαχείριση ενός βρέφους 15 μηνών, πάντα θεωρείται " πολύ δύσκολο περιστατικό"

Το σύστημα Υγείας, λειτούργησε άψογα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά για την μικρή μας....

 

Συγχαρητήρια σε όλους

Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου

Μαρία Μαλλιαρού, Κατερίνα Καρβουνίδου, Σοφία Εύα Χατζηεμμανουήλ 

 

Τους συναδέλφους της βάρδιας

Κική Θεοδώρου, Δημήτρη Πατρινό 

 

(Ευχαριστούμε πολύ, τη Κινητή Μονάδα της Καβάλας για την άμεση ανταπόκριση, τον Ασύρματο Καβάλας για την συνεργασία κ τον καπετάνιο του πλοίου της ΑΝΕΘ για τον επαγγελματισμό του)