"Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός". Αυτό επισήμανε για μία ακόμα φορά ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, στον KavalaNews 102.8. Αναφέρθηκε σε ποια άτομα θα επηρεάσει 4ο κύμα της πανδημίας αν αυτό έρθει, αλλά και την μετάλλαξη Δέλτα που αναμένεται να κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

 

«Οι μεταλλάξεις είναι φυσική εξέλιξη. Αν όλοι είχαμε εμβολιαστεί δεν θα μας φόβιζε καμία μετάλλαξη. Για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna οι μελέτες έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικά μέχρι 90% στη μετάλλαξη Δέλτα. Κάτι τέτοιο θα συμβαίνει και με τα άλλα εμβόλια. Ας αφήσουμε τις θεωρίες συνομωσίες και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν» λέει ο Αλέξης Πολίτης

 

«Το 4ο κύμα πανδημίας, αν έρθει, δεν θα έχει σχέση με τα προηγούμενα και θα έχει να κάνει με τους ανεμβολίαστους και τους ανοσοκατασταλμένους. Θα είναι συγκεκριμένη η ανθρωπογεωργραφία του επόμενου «κύματος», επισημαίνει. 

 

Σχετικά με το στέλεχος Δέλτα είπε ότι «δείχνει πιο μεταδοτικό. Το πιο θανατηφόρο δεν το ασπάζομαι. Ποτέ μία μετάλλαξη δεν ενδυνάμωσε κάποιο ιό και να τον κάνει πιο θανατηφόρο». 

 

Ακούστε όσα είπε ο Αλέξης Πολίτης στον KavalaNews 102.8: