Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της "Δημωφέλεια", Παναγιώτης Αγγελίδης, ο Αντιδημάρχος Πρωτογενούς Τομέα, Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων, Στράτος Μαρουλάς, προκειμένου να αναφερθούν στην τρέχουσα θερμαλιστική περίοδο και στις εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που θα γίνουν το προσεχές διάστημα.

 

Ο κ. Μουριάδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων, ο οποίος, όπως ανέφερε "αγγίζει τα 3.600.000 ευρώ και προβλέπει την κατασκευή δέκα οικίσκων τουριστικής χρήσης, τη μετατροπή των υφιστάμενων κτηρίων camping σε χώρους ατομικής πηλοθεραπείας και στεγάστρου εισόδου σε κλειστό χώρο αναμονής, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και χώρου λιμνών και πρασίνου, τη διακόσμηση του υφιστάμενου εστιατορίου και την κατασκευή δεξαμενής υδροθεραπείας - υδρομασάζ

 

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της Δημωφέλεια, Παναγιώτης Αγγελίδης, επισήμανε ότι "μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 600 λούσεις και σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας το 20% των λούσεων έγινε από αλλοδαπούς. Σημειώνω" τόνισε με έμφαση ο κ. Αγγελίδης "ότι τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του πηλοθεραπευτηρίου από την Δημωφέλεια το ποσοστό των αλλοδαπών κυμαινόταν περίπου στο 2%. Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι φέτος θα υπάρξει μια αύξηση της τάξης του 10-20% στον αριθμό του λούσεων σε σχέση με το 2020". 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις παρεμβάσεις που έγιναν πριν την έναρξη λειτουργίας του Πηλοθεραπευτηρίου, ενώ ο κ. Μαρουλάς, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπογράμμισε πως για την ασφάλεια των λουομένων θα τηρηθούν πιστά όλα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

(δελτίο Τύπου)