γράφει ο 

Κώστας Παπακοσμάς 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αποφάσισε να ανακηρύξει επίτιμο Δημότη της πόλης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ακολουθώντας μια παράδοση που θέλει , με την επίσκεψη Προέδρου στην Καβάλα , να τους αποδίδεται αυτή η τιμή.

 

Οι περισσότερες από τις προηγούμενες τιμές είχαν αποδοθεί την ημέρα εορτασμού της Απελευθερώσεως της Καβάλας που εθιμικά ο εκάστοτε Πρόεδρος επισκέπτονταν την πόλη. Αυτό έγινε με τον Κάρολο Παπούλια τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Φέτος η νυν Πρόεδρος έρχεται μετά την επέτειο αυτή που τιμάται την 29η Ιουνίου.

Στην ιστορική μας ενθύμηση η επίσκεψη του αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου το 2001. Η ανακήρυξη του ως επιτίμου Δημότη έγινε στην αίθουσα της τότε Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη Μεγάλη Λέσχη. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του απένειμε συμβολικά δώρα και την απόφαση του σώματος για ανακήρυξη του ως επιτίμου Δημότη .

 

Στις φωτογραφίες ο τότε Δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης απονέμει τον τίτλο και τα δώρα στον Κ. Στεφανόπουλο ενώ την απόφαση διάβασε ο τότε Πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλαος Μαυρίδης.