Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών που μιλά για κλείσιμο του  υποκαταστήματος  της Εθνικής Τράπεζας στην Ελευθερούπολη.

 

«Η συγκεκριμένη προοπτική, μας έχει θορυβήσει και μας προκαλεί έντονο προβληματισμό  και δυσαρέσκεια καθώς μεγάλο κομμάτι των συναλλαγών εξυπηρετείται από αυτό το κατάστημα. 

 

Πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση οτι η πρόσβαση σε υποκατάστημα άλλης πόλης είναι χρονοβόρα και  δαπανηρή,  αλλά και απαγορετική για τα άτομα της τρίτης ηλικίας,  που αποτελούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας» περιγράφει ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης

 

Για τον λόγο αυτό, συγκαλεί  έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την ψήφιση σχετικού ψηφίσματος.

 

«Τα άτομα αυτά αφενός δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικό μεταφορικό μέσο, αφετέρου η εξυπηρέτησή τους μέσω των διαδικτυακών συναλλαγών  δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για αυτούς,  αφού η επικράτηση της τεχνολογίας, την οποία μάλιστα επιτάχυνε η πανδημία του κορωνοϊού,  τους βρήκε εντελώς ανίδεους», επισημαίνει ο κ. Αναστασιάδης. 

 

«Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε σε ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούμε αν όντως επίκειται κλείσιμο του υποκαταστήματος και  να εκφράσουμε με κάθε δυνατό τρόπο  την αντίθεσή  μας  σε μία τέτοια προοπτική που θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την περιοχή  καθώς θα δυσκολέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ευχέρεια για απρόσκοπτες οικονομικές συναλλαγές», καταλήγει ο δήμαρχος Παγγαίου.