Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δίνεται στην υποβολή αιτήσεων για τη μη επιστρεπτέας προκαταβολής από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στις επιχειρήσεις. 

 

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε στις 11/06/2021, η  τέταρτη (4η) τροποποίηση πρόσκλησης «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» (Δράση 3δ.5-6.2) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020. 

 

Η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση κεφαλαίου κίνησης σε κάθε επιχείρηση κυμαίνεται από 2.000€ έως 15.000€ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων της επιχείρησης στις 19-03-2020. Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα υπερδέσμευσης σε ποσοστό έως 100% με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων, και  έχουν κλεισμένη (πλήρως ή μερικώς) τη διαχειριστική χρήση του 2019, δεν αποτελούν προβληματικές επιχειρήσεις σύμφωνα και ο κύριος ΚΑΔ ή ο ΚΑΔ με το μεγαλύτερο ποσοστό ακαθάριστων εσόδων, όπως αποτυπώνεται στην περιοδική δήλωση Ε3 του έτους 2019, περιλαμβάνεται στους επιλέξιμους ΚΑΔ του προγράμματος. 

 

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους υποψηφίους δυνητικούς δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο ΠΣΚΕ Εντύπου Υποβολής Αίτησης Ενίσχυσης με την ένδειξη «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ» (Δράση 3δ.5-6.2).

 

Αιτήσεις χρηματοδότησης στις οποίες δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα υποχρεωτικά προς συμπλήρωση πεδία του ΠΣΚΕ, δεν θα είναι δυνατό να υποβληθούν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του προγράμματος στην διεύθυνση https://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=5027

 

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης τροποποίησης στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Καβάλας www.kcci.gr.