Την Καβάλα επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων και φορέων της Κύπρου και της Αθήνας, στο πλαίσιο των ενεργειών τουριστικής προβολής του δήμου Καβάλας.

 

Εξετάστηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας με στόχο το άνοιγμα των τουριστικών αγορών της Κύπρου και του Ισραήλ, καθώς και η διοργάνωση θεματικών ταξιδιών. 

 

Τις κυρίες  Έλενα Ντάνου, Ευαγγελία Παπαδημητρίου και Μαριάνθη Καπαράκη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" Παναγιώτης Αγγελίδης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καβάλας, Κωνσταντίνος Πεφάνης. 

 

Οι τουριστικοί πράκτορες ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης και της περιοχής του Δήμου Καβάλας, στα μουσεία της πόλης, στο Ξενοδοχείο Ιμαρέτ, στη συνοικία της Παναγίας και στο Φρούριο. Δήλωσαν ενθουσιασμένες από το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Καβάλας, αλλά και από την φιλοξενία. 

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους είχαν συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας και τη δημιουργία τουριστικών πακέτων. 

 

Παράλληλα, συζήτησαν τα προβλήματα που προκαλεί στην τουριστική αγορά η πανδημία και αναζήτησαν τρόπους για να τα αντιμετωπίσουν.

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο Κώστας Πεφάνης: