Στο Νοσοκομείο Καβάλας βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 28 Μαΐου ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Τσαλικάκης ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο ενώ έγινε και προγραμματισμός για τους θερινούς μήνες που αφορά στη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό. 

 

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση το Νοσοκομείο Καβάλας θα συνεχίσει να νοσηλεύει περιστατικά covid -19 ωστόσο οι κλινικές του το επόμενο διάστημα θα επανέλθουν σε κανονική λειτουργία ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης από την πλευρά του ζήτησε προσλήψεις γιατρών με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ να απαντά ότι θα δοθεί προτεραιότητα στο αίτημα.

 

Συνάντηση Τσαλικάκη με τους γιατρούς του Νοσοκομείου

 

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ πάντως επέλεξε να συναντηθεί πρώτα με τους γιατρούς και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΓΕΣΥΚ μετά από τα όσα έχουν καταγγείλει οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και τα εξοντωτικά ωράρια που υποχρεούνται να εργάζονται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

 

Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Τσαλικάκης αναγνώρισε ότι οι γιατροί της ΜΕΘ έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, τους ευχαρίστησε για την στάση τους την κρίσιμη προηγούμενη περίοδο και υποσχέθηκε λιγότερες εφημερίες. «Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Από δω και πέρα θα πάρουν λιγότερες εφημερίες» είπε ο κ. Τσαλικάκης.

 

Στη συνάντηση που έγινε στο Νοσοκομείο της Καβάλας συμμετείχαν διοικητές και αναπληρωτές διοικητές δημόσιων νοσοκομείων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. 

 

Οι διοικητές συζήτησαν με τον Διοικητή της 4ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη. 

 

Όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τσαλικάκης ήταν η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των διοικητών, σκόπιμα είπε ότι επιλέχθηκε ένα περιφερειακό νοσοκομείο να την φιλοξενήσει προκειμένου να τιμηθεί ο ρόλος των περιφερειακών νοσοκομείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

 

Ο  Ντίνος Κλειτσιώτης ευχαρίστησε τον κ. Τσαλικάκη για την επίσκεψή του στην Καβάλα. Είπε ότι στη συζήτηση που θα επακολουθούσε οι διοικητές του αναφέρονταν σε όλα τα θέματα και προβλήματα τους ελπίζοντας ότι θα βρεθεί λύση. Θα βρούμε ανοιχτά αυτιά, είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Τσαλικάκη ο Ντίνος Κλειτσιώτης.