Ως κάτι το αναμενόμενο χαρακτήρισε την «φυγή» του Air Show από την Καβάλα ο πρώην αντιδήμαρχος Δήμος Τουλκίδης. «Το λειτουργούσαμε λάθος. Το show δεν μπορούσε να είναι μέρος του Δήμου και της Περιφέρειας. Δεν μπορεί να κάνει τέτοιου μεγέθους διοργανώσεις το Δημόσιο», είπε στον KavalaNews 102.8

 

«Με  λυπεί η αποχώρηση της διοργάνωσης. Ήταν ένα σημαντικό εγχείρημα. Αλλά θέλω να είμαι δίκαιος. Καταλαβαίνω την ανάγκη του δημάρχου να εξοικονομήσει χρήματα σε μία δύσκολη εποχή. 

 

Από το 2014 πρόθεση μου ήταν να δημιουργηθεί ένας εξωτερικός φορέας, σχεδόν ιδιωτικός ο οποίος θα μπορούσε να νοικιάζει το λιμάνι, τον χώρο και άλλα σημεία. Ο φορέας να πληρώσει τον Δήμο για τις παραχωρήσεις και μετά από το show να βγάλει λεφτά. Να υπάρχει κίνητρο και για τον Δήμο ανταπόκριση», επισημαίνει ο κ. Τουλκίδης.  

 

«Το δημόσιο δεν είναι επιχειρηματίας και δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη». 

 

«Στη Θεσσαλονίκη μπαίνει ένας τεράστιος φορέας η ΔΕΘ Helexpo που έχει μαζί συνδέσμους βιομηχάνων, επιμελητήρια, είναι πίσω το ΤΑΙΠΕΔ. Πάει να γίνει με ένα ιδιωτικοοικονομικό πλάνο».  

 

 Επίσης ο κ. Τουλκίδης επισήμανε ότι δεν διασφαλίσαμε τα δικαιώματα της διοργάνωσης: 

 

Είναι το ίδιο σόου, με το ίδιο όνομα, με το ίδιο σλόγκαν, δεν κλειδώσαμε τις ονοματολογίες τα trends, τα copyrights. Στραβά αρμενίζαμε και ήρθε η ώρα να το πληρώσουμε.

 

Ακούστε όσα είπε ο Δήμος Τουλκίδης στον KavalaNews 102.8: