«Καμπανάκι» για τα νησιά με χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού έκρουσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, επισημαίνοντας ότι η συνέπεια των χαμηλών επιπέδων εμβολιασμού θα είναι η αρνητική εξέλιξη της τουριστικής σεζόν, όταν τα νησιά αυτά έχουν ανάγκη τον τουρισμό για τις οικονομίες τους. 

 

Ερωτηθείς για χαμηλή συμμετοχή στους εμβολιασμούς σε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση και αν αυτό θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την τουριστική κίνηση, ο κ. Ρέτσος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι επαγγελματίες του τουρισμού γνωρίζουν πολύ καλά ότι το συντριπτικό ποσοστό του ΑΕΠ στα νησιά προέρχεται από τον τουρισμό και αντιλαμβάνονται ότι για να αρχίσουμε να έχουμε τουριστικές ροές πρέπει να μπούμε στο «πράσινο χρώμα» του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) κι αυτό μπορεί να γίνει σαφώς μόνο με την πτώση των κρουσμάτων».

 

«Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα που θα δοθεί η δυνατότητα θα αυξηθεί η συμμετοχή τους στο εμβολιασμό, αν όχι υπάρχει κίνδυνος, πέραν των συνεπειών της πανδημίας, να είναι αρνητική η εξέλιξη της τουριστικής σεζόν. Από τη στιγμή που θα τους δοθεί η δυνατότητα για το εμβόλιο θα το κάνουν σε μεγάλο ποσοστό θα το δούμε το επόμενο διάστημα» σχολίασε. 

 

«Στόχος μας είναι να προστατέψουμε το brand της χώρας» είπε ο κ. Ρέτσος. 

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ξεκαθάρισε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις επιθυμούν να λειτουργήσουν όπως πέρυσι με ασφάλεια, για επισκέπτεςκατοίκους, εργαζόμενους, με μια χρονιά - πρόκληση για τον κλάδο όπως το 2021. 

 

«Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεθεί τους επισκέπτες του» και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για αυτόματη διαδικασία, αλλά για μια πολύπλοκη μηχανή, η οποία χρειάζεται χρόνος, αρκετές εβδομάδες για να λειτουργήσει. 

 

«Με δεδομένο ότι η πανδημία συνεχίζεται κάθε πρόβλεψη για το μέλλον είναι παρακινδευμένη, δεν υπάρχει λόγος ποσοτικών στόχων. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών και την προσωπική μας υπεύθυνη στάση» επισήμανε.