Προβληματισμός επικρατεί στους επαγγελματίες του τουρισμού στη Θάσο. Οι ακυρωμένες κρατήσεις από την Αγγλία, γεγονός που οφείλεται στο γεγονός ότι η  TUI δεν ξεκινάει πτήσεις με προορισμό το νησί στις 17/5, αλλάζει τις προσδοκίες. Ακύρωση των πτήσεων Μαΐου και για την γερμανική Condor και Lufthansa.

 

«Ζούμε ξανά την περσινή σεζόν. Χωρίστηκε η Ελλάδα ανά περιοχές. Σε νησιά που θεωρούνται πράσινα», λέει στον KavalaNews 102.8 ο διευθυντής των ξενοδοχείων Lucy και Μακρύαμμος, Κώστας Μποζάμπαλης.

 

«Η Αγγλία ξεκινά τον Ιούνιο αλλά με ερωτηματικό γιατί η επιτροπή εξετάζει τέλος Μαΐου για το τί θα γίνει με τις πτήσεις. Από τη Γερμανία έχει μείνει μία πτήση της Eurowings από τη Στουτγάρδη αλλά αυτή η πτήση δεν είναι αμιγώς τουριστική. Είναι μία πτήση γραμμής για έξι μήνες και ισχύει. 

 

Οι μικροί προορισμοί όπως η Θάσος θα "χτυπηθούν" πάλι έναντι των μεγαλύτερων. Αν είμασταν καλύτερα τον Μάιο όλα θα ήταν διαφορετικά», λέει ο κ. Μποζάμπαλης.  

 

«Δεν πρέπει να περιοριστούμε στη βαλκανική αγορά»

 

«Σαν ξενοδοχείο θα ανοίξουμε στις 20/5 γιατί υπάρχουν Βαλκάνιοι και αυτοί θα στηρίξουν την αγορά. Οι κρατήσεις δείχνουν να είναι καλύτερα τα πράγματα από πέρσι αλλά αναπτύσσονται μετά τις 15 Ιουνίου. 

 

Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να κρατήσουμε τις ευρωπαϊκές αγορές. Αν δεν το καταλάβουν αυτό στο νησί και περιοριστούν στο δίμηνο της βαλκανικής αγοράς, θα είναι τεράστιο λάθος και θα μας οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις», σημειώνει ο Κώστας Μποζάμπαλης.  

 

Η λύση είναι μία 

 

«Η λύση είναι μία: Εμβολιασμός. Είμαστε 13 χιλιάδες άνθρωποι στη Θάσο και θα μπορούσαμε να είχαμε εμβολιαστεί. Υπάρχει πρόβλημα. Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί και πρέπει να υπάρχει καλή ενημέρωση», επισημαίνει. 

 

Ακούστε όσα είπε ο κ. Μποζάμπαλης στον KavalaNews 102.8: